Το όνομα του Ντάνι Άλβες που θριάμβευσε στα γήπεδα με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και εθνική Βραζιλίας πλέον έχει αμαυρωθεί μετά την καταδίκη του για βιασμό μιας 23χρονης κοπέλας σε νυχτερινό μαγαζί στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2022 που είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης από το δικαστήριο.

Η Μπαρτσελόνα αφαιρεί το όνομα του Ντάνι Άλβες από τη λίστα με τους θρυλικούς της παίκτες

Ο Ντάνι Άλβες έγραψε τη δική του ιστορία με τη Μπαρτσελόνα, αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στους "μπλαουγκράνα" από το 2008 έως το 2016, καταγράφοντας συνολικά 408 συμμετοχές με απολογισμό 22 γκολ και 105 ασίστ. Με τη φανέλα των Καταλανών, πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας, τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Champions League, τρία Uefa Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Η Μπαρτσελόνα είχε συμπεριλάβει τον Βραζιλιάνο στη λίστα των 102 παικτών... θρύλων του συλλόγου ωστόσο μετά την καταδίκη του Άλβες σε φυλάκιση 4,5 χρόνων για τον βιασμό μιας 23χρονης κοπέλας, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη σχετική λίστα "αποκαθηλώνοντας" τον με αυτόν τον... αθόρυβο αλλά αρκετά ηχηρό τρόπο.