Συνηθίζουν σεΐχηδες να κάνουν ό,τι έκανε ο Χασάν αλ Θάνι στο 65' της αναμέτρησης της Γουάκρα, της οποίας τελεί πρόεδρος, με τη Σαντ για το πρωτάθλημα του Κατάρ. Συγκεκριμένα, το μέλος της βασιλικής οικογένειας κατέβηκε σχετικά ανεμπόδιστα -με τους φρουρούς της ασφάλειάς του να προσπαθούν υποτυπωδώς να τον σταματήσουν- στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου "Αλ Τζανούμπ" και, αφού ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι, καθώς ανέλυσε τη φάση στον VAR, απευθυνόταν έξαλλος προς το μέρος του. Ο Αμπντουλραχμάν αλ Τζασίμ, ρεφερί, δέχθηκε τις υποδείξεις του, αλλά κράτησε το χώρο του. Μάλιστα, ο Θάνι επιχείρησε και δεύτερη προσέγγιση, με τον αρχηγό της Γουάκρα, Αχμέντ Φαντέλ, το συμπαίκτη του, Ομάρ αλ Οσάντ, αλλά και παίκτες της Σαντ, να τον συγκρατούν. 




Επιπλέον, από τις κινήσεις των χεριών του εκπορεύτηκε η διάθεσή του να σταματήσουν να παίζουν οι ποδοσφαιριστές της Αλ Γουάκρα, αν και το σκορ ήταν 0-0. Η πραγματικότητα διέψευσε το σεΐχη, καθώς ο Ακράμ Αφίφ, που είναι εθνικός ήρωας ύστερα από το χατ τρικ του με πέναλτι στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου, απέναντι στην Ιορδανία (3-1 στην παράταση) και τη δεύτερη διαδοχική κατάκτησή του από το κρατίδιο, σούταρε άουτ. Μάλιστα, το παιχνίδι τελείωσε 0-0 παρά το γεγονός ότι η  Γουάκρα έπαιζε με 10 παίκτες από το 76', μετά την αποβολή του τερματοφύλακα Σαούντ για παράβαση εκτός περιοχής. Η Ομοσπονδία του Κατάρ έχει κόψει την έφοδο από τα χάιλαϊτς.

دوري نجوم إكسبو  | الأسبوع 14 | الوكرة 0-0  السد


Η Σαντ, πάντως, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο Κατάρ και το συν τέσσερα από την "αιώνια" αντίπαλό της, που είναι δεύτερη. 

Κατάρ: Κάν' το όπως ο πρίγκιπας του Κουβέιτ


Ο Θάνι το έχει... ξανακάνει, όπως και αρκετοί σεΐχηδες ανά καιρούς, που έχουν διαμαρτυρηθεί για αποφάσεις ή έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν παιχνίδια. Ενέχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης, αλλά αυτό είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με την πρώτη φορά, η οποία σημειώθηκε, τουλάχιστον ενώπιον του δυτικού κόσμου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, όταν ο πρίγκιπας Φαχάντ του Κουβέιτ ζήτησε από τους παίκτες της εθνικής ομάδας να φύγουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ομίλων με τη Γαλλία και ενώ οι "τρικολόρ" προηγούνταν 3-1. 

FRANCE KUWAIT 1 ROUND WORLD CUP 1982


Ο Φαχάντ διέκοψε... ιδίαις χερσί το παιχνίδι για πέντε λεπτά, μετά το γκολ του Αλέν Ζιρές, που ο Ρώσος διαιτητής Στούπαρ κατακύρωσε. Κάποιος από την κερκίδα σφύριξε όπως ο... Νίκος Βαμβακούλας, οι παίκτες του Κουβέιτ σταμάτησαν και, έπειτα από πάσα του Μισέλ Πλατινί, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σκόραρε. Οι άνθρωποι του Κουβέιτ διαπραγματεύτηκαν τη... φάση, ο Στούπαρ ακύρωσε το γκολ, αλλά οι "τρικολόρ" έβαλαν ακόμα ένα για το... πείσμα τους, με τους Ασιάτες να ηττώνται 4-1.