Μία νίκη της Κούβας απέναντι στις ΗΠΑ έχει τεράστια σημασίας για πολλούς λόγους, αθλητικούς και μη. Ο Σαντ Ρος λοιπόν μαζί με την παρέα του οδήγησαν τη χώρα τους σε μία ιστορική νίκη κόντρα στην Αμερική, με την ομάδα τους να αποτελούνται από παίκτες της G League.

Ιστορική νίκη για την Κούβα κόντρα στην Αμερική

Οι πανηγυρισμοί στην Αβάνα θα αργήσουν πολύ να κοπάσουν μετά την ιστορική νίκη της Κούβας απέναντι στις ΗΠΑ για τα προκριματικά του FIBA AmeriCup. Η ομάδα του Σαντ Ρος συνέτριψε την Αμερική με 81-67 για τα προκριματικά του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Πέδρο Μπομπίνο με 19 πόντους, ενώ 11 πόντους και 9 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Χασιέλ Ριβέρο που αγωνίζεται στη Euroleague με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σημαντική βοήθεια από τον Σαντ Ρος στη νίκη της Κούβας

Από τη πλευρά του, το δικό του λιθαράκι στη νίκη της ομάδας του έβαλε και ο Χάουαρντ Σαντ Ρος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και φανταστική άμυνα στους περιφερειακούς της αντίπαλης ομάδας.

Από τη πλευρά της Αμερικής, ξεχώρισε ο Ραϊκούάν Γκρέι που αγωνίζεται στη θυγατρική ομάδα των Σαν Αντόνιο Σπερς με 17 πόντους, ενώ 14 έβαλε ο Τζάμιους Ράμσεϊ των Οκλαχόμα Σίτι Μπλου. 

🇨🇺 Cuba nail historic win over USA | J9 Highlights | FIBA AmeriCup Qualifiers 2025