Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναμετρήθηκαν σε ακόμη ένα "Superclasico" της Αργεντινής με τις ομάδες να "μοιράζονται" βαθμούς μετά το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τέλος.

Έφτασε κοντά στο γκολ η Ρίβερ Πλέιτ αλλά το δοκάρι της το στέρησε

Οι "Millonarios" ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση στο πρώτο μέρος χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν και έβρισκαν πιο εύκολα τρόπους να απειλούν κυρίως με ομαδικές ενέργειες και συνεργασίες. 

Μία από αυτές ήταν που προκάλεσαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Νάτσο Φερνάντες να βρίσκει τον Ετσεβέρι, ο οποίος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κολίδιο αλλά το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι του Ρομέρο, με το πρώτο 45λεπτο να λήγει τελικά ισόπαλο.


Καλύτερη η Ρίβερ Πλέιτ αλλά η Μπόκα Τζούνιορς "έκλεψε" το βαθμό τελικά

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και βρήκαν το πολυπόθητο γκολ πολύ νωρίς μιας και στο 49ο λεπτό ο Σολάρι υποδέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Ντίας και ενώ αστόχησε αρχικά, πήρε το "ριμπάουντ" και ολοκλήρωσε τη φάση για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Μάρτιν Ντεμικέλις, που "εξαργύρωσε" την υπεροχή της.



Οι φιλοξενούμενοι πλέον αναγκάστηκαν να βγουν από το... καβούκι τους και να αρχίσουν να πιέζουν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έβαζε ξανά στο "κόλπο" της νίκης. Η πίεση των "Χενέιζες" έπιασε τόπο μιας και στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λαουτάρο Μπλάνκο βρήκε από αριστερά τον Μεδίνα που τελείωσε ιδανικά τη φάση για να διαμορφώσει το τελικό 1-1 του αγώνα.