Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ακόμα κομβική νίκη, για το πρωτάθλημα, με το 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι που έγινε στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 24η αγωνιστική της Super League.

Πρωταγωνιστής ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που έβαλε δύο γκολ για να κάνει την ανατροπή ο Ολυμπιακός, με τους Αντρέ Όρτα, Ντάνιελ Ποντένσε να ήταν οι κύριοι δημιουργοί των φάσεων που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι". Ο Ποντένσε πήρε το πέναλτι της ισοφάρισης και ο Όρτα έβγαλε την ασίσρ στο δεύτερο γκολ του Ελ Κααμπί. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα όπου παρέταξε στο ματς της περασμένης Πέμπτης με την Φερεντσβάρος. Κάτι αναμενόμενο αφού έπρεπε να την "φρεσκάρει" καθώς ο Ολυμπιακός σε δύο εβδομάδες έδωσε 5 παιχνίδια. Οι "νέοι" της ενδεκάδας ήταν οι Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Ιμπόρα, Καμπράλ, Ναβάρο.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς άφησε στον πάγκο τους Καλτσά, Μιριτέλο, που είναι άκρως επιδραστικοί στην επίθεση για να κάνει το σχήμα του λίγο πιο αμυντικό.

Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως η ομάδα της Αρκαδίας θα έπαιζε κλειστά πίσω και θα κυνηγούσε τις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του πήγε σε παιχνίδι με γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας και αυτοματισμούς των παικτών για να διασπάσει τις δύο ζώνες άμυνας.

Δύο ακυρωθέν γκολ είχε ο Ολυμπιακός

Επίσης έψαξε να βρει διαδρόμους και από την αριστερή του πτέρυγα με το δίδυμο των Ρίτσαρντς, Καμπράλ. Ο τελευταίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης με πολλές διαγώνιες κινήσεις προς την εστία.

Γενικά οι Φορτούνης, Καμπράλ, Όρτα, Ρίτσαρντς το πάλεψαν για να βγάλουν φάσεις. Κάπως έτσι ήρθαν τα δύο ακυρωθέν γκολ του Ναβάρο (6' ήταν οφσάιντ, 45' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ιμπόρα).

Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με τον Γιαμπλόνσκι

Ο Αστέρας έτρεξε πολύ στο ματς και όταν βρήκε ανοικτό τον Ολυμπιακό απείλησε. Μάλιστα στο 40' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γιαμπλόνσκι έκανε πλασέ και ο Πασχαλάκης έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Στο 45' πάλι ο Γιαμπλόνσκι έκανε σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ρεγκίς, για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα Τρίπολης. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για τον Μάντζη που ήταν δίπλα στον Γιαμπλόνσκι και ήταν σε θέση οφσάιντ και πιθανότατα θεωρήθηκε πως δεν επηρρέαζε την φάση.

Φουλ επίθεση ο Ολυμπιακός, ισοφάρισε ο Ελ Κααμπί

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας τους Βέζο, Τσικίνιο, Ποντένσε στις θέσεις των Μπιανκόν, Έσε, Καμπράλ. Παράλληλα στο 57' έβαλε και τον Ελ Κααμπί στην θέση του ιμπόρα. Ο Ολυμπιακός πήγε σε σχηματισμό 4-4-2 παίζοντας φουλ επίθεση.

Οι "ερυθρόλευκοι" πλέον είχαν τον Αστέρα Τρίπολης κλεισμένο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και στο 77' πήρε πέναλτι σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Καρμόνα. Ο διαιτητής Φωτιάς κλήθηκε να δει την φάση στο VAR κι έδωσε το πέναλτι.  Ελ Κααμπί το εκτέλεσε εύστοχα στο 79' και ισοφάρισε.

Ο Ελ Καμπί "χτύπησε" και δεύτερη φορά για να κάνει την ανατροπή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αφόρητη πίεση του και βρήκε τελικά το γκολ της νίκης. Ήταν στο 87' όταν ο Ποντένσε βρήκε με τακουνάκι τον Αντρέ Όρτα κι εκείνος έστρωσε στον Ελ Κααμπί για να σκοράρει στην κενή εστία.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46' Βέζο), Ροντινέι, Έσε (46' Τσικίνιο), Ιμπόρα (57' Ελ Καμπί), Όρτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46' Ποντένσε), Ναβάρο (79' Γιόβετιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90' Άλβαρο), Γιαμπλόνσκι (71' Γκος Ος), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71' Παλάσιος), Κρέσπι, Σίτο (59' Καλτσάς), Μάντζης (59' Μιριτέλο).