Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην Α1 μπάσκετ Γυναικών χωρίς να βρεθεί κάποιος να του τον πάρει, αφού ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα, 74-61, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πήρε τη διαφορά, καθώς είχε χάσει μόλις έναν πόντο εκτός έδρας και τώρα είναι πρώτος στη βαθμολογία με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την κανονική διάρκεια, και είναι το φαβορί να πάρει το πλεονέκτημα έδρας για τα playoff. 

Η μπουνιά της Τζάσμιν Τζόουνς στο προστατευτικό με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα αντιπροσωπευτική για αυτό που συνέβαινε στο παιχνίδι της αίθουσας 5 στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε απλώς με τον αέρα της αήττητης ομάδας στο ΣΕΦ, αλλά και σχεδόν σε ιερή αποστολή, προκειμένου να μην ηττηθεί σε αυτό το ματς. Είναι τα ντέρμπι "αιωνίων" σε αυτά τα σπορ, που δεν έχουν τη φθορά της αναγνωρισιμότητας, που αναγνωρίζονται ως τα πιο παθιασμένα, ως εκ τούτου η ένταση ήταν υπόκωφη. 


olympiakos_panathinaikos_a1_basket_gynaikon1


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: "Ερυθρόλευκη" κυριαρχία


Μετά το 8-9, με το οποίο προηγήθηκαν με τη Σταμολάμπρου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω διέβη τον Ρουβίκωνα το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε άλλη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι. 

Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε στο σκορ μέχρι το 10', 17-16, αλλά ο Ολυμπιακός ξέφυγε στη δεύτερη περίοδο, με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 22-9, και στο ημίχρονο προηγήθηκε 39-25. Με το χτύπημα στο προστατευτικό πλεξιγκλάς, μάλιστα, η Τζόουνς έπρεπε να δέσει το χέρι της. 

Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ | 17η Αγωνιστική Α1 Μπάσκετ Γυναικών 2023/24



Οι "πράσινες" έσφιξαν τα λουριά στην άμυνά τους και είναι ενδεικτικό ότι δέχθηκαν 11 πόντους ως το ημίχρονο, παρά την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο πάγκος του Παναθηναϊκού. Στη λήξη της τρίτης περιόδου, βρίσκονται μία ανάσα από τις "ερυθρόλευκες", 50-49, αλλά αυτό ήταν το κύκνειο άσμα τους στο παιχνίδι. 

Ο Ολυμπιακός έπαιξε παθιασμένη άμυνα, δεν στάθηκε στις εστίες έντασης που δημιουργούνταν, με τις Αλέιν και Σπυριδοπούλου να δέχονται από μία τεχνική ποινή για μεταξύ τους διένεξη, αν και η Αμερικανίδα των "πράσινων" έμοιαζε πιο επιθετική και έφτασαν στη νίκη, η οποία διανθίστηκε με το σχετικά σαρκαστικό τρίποντο της Χριστινάκη στην εκπνοή.