Εφιάλτη έζησε η αποστολή της Φορταλέζα που θα έπαιζε για το Copa do Nordeste, μία από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στη Βραζιλία, με τη Σπορτ Ρεσίφε στην "Pernambuco Arena" (το παιχνίδι έληξε με σκορ 1-1). Έξι παίκτες, μεταξύ αυτών και ο πρώην του Άρη, Λούκας Σάσα, τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά από την επίθεση με πέτρες και αυτοσχέδιους μηχανισμούς που δέχθηκε το πούλμαν της ομάδας. Ο Σάσα, μάλιστα, έδειξε το κεφάλι του που είχε γεμίσει με αίματα, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα σοβαρά χτυπημένων ποδοσφαιριστών στο νοσοκομείο. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη (2019-22), μάλιστα, απαθανατίζεται σε βίντεο, στο οποίο υπάρχει λεζάντα "εγκληματικό", να περιγράφει το συμβάν, ενώ συμπαίκτες του έδειξαν τα τραύματά τους. 





Βραζιλία: Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "O Globo" 

Οι εικόνες του λεωφορείου της Φορταλέζα, μετά την επίθεση που υπέστη τα ξημερώματα της Πέμπτης, δείχνουν τη σοβαρότητα και τον κίνδυνο που διέτρεξε η αποστολή. Υπήρξαν έξι παίκτες τραυματίες, οι οποίοι είναι όλοι τους εκτός κινδύνου.

Στο όχημα διακρίνονται θραύσματα από τα τζάμα, τα οποία έσπασαν από τις πέτρες που πέταξαν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Φορταλέζα Μαρσέλο Παζ, οπαδοί που φορούσαν κίτρινες φανέλες, του κύριου συνδέσμου οπαδών της Ρεσίφε.



“Ήμουν στο λεωφορείο, είδα οπαδούς να φορούν κίτρινες φανέλες, είδα να πετούν μία βόμβα στο λεωφορείο μας. Έσπασαν όλα τα παράθυρα κι έξι αθλητές τραυματίστηκαν”, είπε ο Παζ.

Οι αθλητές Τιτί, Μπρίτεζ, Ζοάο Ρικάρντο, Nτουντού, Εσκομπάρ και Λούκας Σάσα τραυματίστηκαν. Στα καθίσματα που βρίσκονταν οι παίκτες διακρίνονται κηλίδες αίματος, πέτρες και θραύσματα από τα τζάμια. 

Βραζιλία: Η ανακοίνωση της Φορταλέζα για το περιστατικό


Ενημέρωση για την κατάσταση των αθλητών της Φορταλέζα μετά την επίθεση στο λεωφορείο του συλλόγου.

Το λεωφορείο της αποστολής, το οποίο μετέφερε αθλητές, το τεχνικό τιμ, προσωπικό και παράγοντες, δέχτηκε επίθεση με βόμβες και πέτρες από οπαδούς της Ρεσίφε, όταν αποχωρούσε από την “Pernambuco Arena” μετά τον αγώνα για Copa do Nordeste.

Μετά το περιστατικό, τα μέλης της αποστολής μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο στο Ρεσίφε.


Έξι παίκτες χτυπήθηκαν: ο τερματοφύλακας Ζοάο Ρικάρντο τραυματίστηκε στο φρύδι του και ο αριστερός μπακ Γκονσάλο Εσκομπάρ υπέστη χτύπημα στο κεφάλι, ενώ έχει ένα κόψιμο στο στόμα και ένα άλλο στο φρύδι του. Ο δεξιός μπακ Ντουντού, οι αμυντικοί Τιτί και Μπρίτεζ και ο μέσος Λούκας Σάσα τραυματίστηκαν από γυαλιά κι αιμορραγούσαν.

Στους Ζοάο Ρικάρντο κι Εσκομπάρ έγιναν ράμματα. Ο αριστερός μπακ θα υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία στο κεφάλι, αλλά είναι καλά κι έχει τις αισθήσεις του. Στους υπόλοιπους αφαιρέθηκαν θραύσματα γυαλιού από το σώμα τους.