Με… βαριά ονόματα και με μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και την Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, το φετινό Europa League μπαίνει από το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2 στην τελική του ευθεία με την κλήρωση της φάσης των “16” που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν στις 13.00.

Μετά τα θρίλερ, αλλά και τις εκπλήξεις της χθεσινής βραδιάς ολοκληρώθηκε και το πλήρες παζλ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο που θα διεξαχθεί στη μεγαλοπρεπή “Dublin Arena” του Δουβλίνου.

Με Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν οι ισχυροί της κλήρωσης του Europa League

Η κληρωτίδα της UEFA θα φέρει αντιμέτωπες τις 8 ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων τους στην πρώτη φάση του Europa League, με τις 8 που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά μπορούν να αναμετρηθούν ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο της πρώτης φάσης. Οι ισχυροί της κλήρωσης είναι οι εξής:

Αταλάντα (Ιταλία)
Μπράιτον (Αγγλία)
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία)

Μίλαν, το “θηρίο” των αδύναμων

Η παρουσία της Μίλαν αλλά και πολλών ισχυρών συγκροτημάτων στο γκρουπ των θεωρητικά “αδύναμων” της κλήρωσης εγγυάται πολύ ισχυρά ζευγάρια στους “16”. Αναλυτικά οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τα playoffs του Europa League:

Φράιμπουργκ (Γερμανία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Μίλαν (Ιταλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

Πότε διεξάγονται τα παιχνίδια των “16” στο Europa League

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των “16” στο Europa League θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που προκρίθηκαν από τα playoffs και οι ρεβάνς μετά από μία εβδομάδα (στις 14 Μαρτίου), στις έδρες των “ισχυρών” της κλήρωσης.