Λιγότερο από 1.5 λεπτό χρειάστηκε η Ελισάβετ Τελτσίδου στον τελικό των ρεπεσάζ, για να πανηγυρίσει και φέτος μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ του Μπακού. Και μπορεί να μην ήταν το χρυσό όπως συνέβη το 2023, ωστόσο το Νο-2 της Ολυμπιακής κατάταξης με την τρίτη θέση που κατέκτησε, έδειξε πως ήταν και παραμένει η πιο σταθερή αθλήτρια στην κατηγορία των -70 κιλών. Και όσο παραμένει σταθερή αγωνιστικά, θα την ακολουθεί και ο τίτλος του φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το προσεχές καλοκαίρι.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο η Τελτσίδου που πάει με όνειρα και υψηλούς στόχους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ήδη, η Τελτσίδου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού και το μόνο που απομένει είναι να δει, το βαθμό δυσκολίας που θα έχει το ξεκίνημά της στην πρωτεύουσα του Παρισιού. Βαθμός δυσκολίας που θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα έχει στην τελική λίστα της Ολυμπιακής κατάταξης, αφού οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες της συγκεκριμένης λίστας, θα ξεκινήσουν με «πλεονέκτημα» (σ.σ. πιο βατή κλήρωση) τον μαραθώνιο για το μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μπακού με νίκη επί της Σάμαρτζιτς από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά την επικράτηση επί της Γκέρτσακ από την Ουγγαρία, στον τελικό του α` γκρουπ. Στον αγώνα για την πρόκρισή της στον τελικό, η Τελτσίδου ηττήθηκε στις παρατηρήσεις από την Γαλλίδα Γκαγιέ, ωστόσο απέναντι στην Πόλινγκ από την Ολλανδία, φρόντισε να επανέλθει η... τάξη! Με Ippon μετά από osaekomi, σε λιγότερο από 1.5 λεπτό, έφτασε στη νίκη και στο έκτο μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ από τον Οκτώβριο του 2022.

teltsidou-xalkino


Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για την Τελτσίδου, η οποία θα παραμείνει στη 2η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης και την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι η Κροάτισσα Μάτιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μπακού και ως εκ τούτου θα διατηρηθεί στην κορυφή, το Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας που θα γίνει τον Μάρτιο.

Να θυμίσουμε ότι η Τελτσίδου τους τελευταίους 16 μήνες έχει φτάσει τέσσερις φορές στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Γκραν Σλαμ (Μπακού 2023, Καζακστάν 2023, Τιφλίδα 2023, Άμπου Ντάμπι 2022), δύο φορές στο χάλκινο (Μπακού 2024, Τόκιο 2023), ενώ ήταν δεύτερη στο Masters (2023) και 5η στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ. Παράλληλα, σε τέσσερα γκραν σλαμ έφτασε σε τελικό ρεπεσάζ (Μογγολία 2023, Τελ Αβίβ 2023, Παρίσι 2023, Μπακού 2022), περιορίστηκε ωστόσο στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.