Ο Παναθηναϊκός AKTOR έγινε η πρώτη ομάδα του τελικού (18/2, 19:00) του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ μετά από μια σκληρή νίκη απέναντι στον Άρη με 76-65. Οι παίκτες του Αταμάν είδαν τον Τολιόπουλο να παίζει μόνος του για ένα ημίχρονο από πλευράς "κίτρινων" όμως έχοντας τον Ναν σε άκρως παραγωγική βραδιά, πήραν την πολυπόθητη νίκη που τους στέλνει στο παιχνίδι του τίτλου. Αποβλήθηκε νωρίς με δεύτερη τεχνική ποινή ο Λεσόρ (αλλά θα είναι... ξεκούραστος στον τελικό).

Ξεκίνησε ζεστός ο Τολιόπουλος, ισορρόπησε μέσω της άμυνας ο Παναθηναϊκός

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ξεκίνησε… φορτσάτος για τον Άρη με τον Εργκίν Αταμάν να αποφασίζει να τον παίξει «deny» προκειμένου να μη βρει ελεύθερο χώρο. Όμως ο Καστρίτης είχε σχεδιάσει διάφορα συστήματα για τον κορυφαίο παίκτη του ο οποίος ξεκίνησε με 7 από τους 9 πρώτους πόντους των «κίτρινων» (πέτυχε τους 17 από τους 33 του ημιχρόνου).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7iopo8iwqh)

Τα δύο φάουλ του Μποχωρίδη αποδείχθηκαν καθοριστικά στη συνέχεια του δεκαλέπτου με τον Κατσίβελη να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει είτε τον Ναν είτε τον Σλούκα με τους «πράσινους» να βρίσκουν και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενοι αδράνειες του Κατσίβελη. Οι Θεσσαλονικείς εκτός του σερί του Τολιόπουλου στην αρχή, βρήκαν εντυπωσιακές φάσεις που τους κράτησαν κοντά στην πρώτη περίοδο (19-16).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7hwhjlsr3d)

Οι επιθέσεις του Ναν και οι άμυνες του Γκραντ ανέβασαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού - Μελανό σημείο η αποβολή του Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ανέβασε η διαφορά μέχρι το +10 (26-16) με τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7hz9stjqxl)

Ο Τολιόπουλος όμως πήρε ξανά το… όπλο του και κρατούσε ξανά ολομόναχος την επίθεση του Άρη. Τα φάουλ των Μπάνγκστον και Ντε Σόουζα είχαν φέρει τον Σλαφτσάκη στον Λεσόρ με τον Γάλλο να τροφοδοτείται διαρκώς από τους συμπαίκτες του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7i6kgo30y1)

Σε μια φάση με τον Μποχωρίδη ο Γάλλος εκνευρίστηκε περισσότερο από το πρέπον και αποχώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο Κέντρικ Ναν όμως δεν άφησε την διαφορά να μειωθεί και σε συνδυασμό με τις άμυνες του Γκραντ και την αστοχία των «κίτρινων» - πλην Τολιόπουλου - κράτησε ψηλά τον Παναθηναϊκό. 

Η διαφορά μάλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη από το +11 του ημιχρόνου (44-33) με τον Σταρκ να μειώνει με buzzer-beater και τον Αταμάν να είναι... Τούρκος στον πάγκο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7if4ioe7uh)

Όταν δεν έβαζε ο Τολιόπουλος, δεν έβαζε κανείς για τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει πολύ ψηλά τα επίπεδα έντασης στην άμυνά του στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στην επίθεση μπορεί να μην υπήρχε κάποια αξιόλογη... ροή όμως ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εμφανώς ανεβασμένος και "έσωσε" καταστάσεις ενώ ο Γκριγκόνις πέτυχε ένα πολύ δύσκολο σουτ για το εκ νέου +14 (51-37). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ixkwu7i4p)

Και πάλι όμως ο Άρης μείωσε σε μονοψήφιο με... διαφορετικούς πρωταγωνιστές καθώς ο Τολιόπουλος έβλεπε ολόκληρη την πράσινη άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του. Ο Παναθηναϊκός όμως άντεξε και με την επιστροφή του Ναν βρήκε μεμονωμένες λύσεις που σε τόσο κλειστό παιχνίδι και με τον Σλούκα "έξω απ' τα νερά του" ήταν υπερπολύτιμες. Για τους Θεσσαλονικείς που έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με 11 πόντους ενεργητικό, ο Χάρελ με τον Μπλούμπεργκς ήταν επιθετικά απογοητευτικοί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7j6cgzadyh)

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση να μπει σε περιπέτειες και κράτησε εύκολα τη νίκη

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Όμως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβαλε ένα απίθανο τρίποντο εν κινήσει και έδειξε πως η ομάδα του δεν είχε διάθεση να μπει σε περιπέτειες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7jk734t4w9)

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και απαντούσε σε ότι προσπαθούσαν να κάνουν οι παίκτες του Καστρίτη με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να προσφέρει ακόμη περισσότερο θέαμα τελειώνοντας φάσεις ψηλά. Το μομέντουμ του παιχνιδιού ήταν... καταπράσινο και το "τριφύλλι" έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής!

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65