Χρειάστηκε να περάσουν 259 ολόκληρες εβδομάδες για να βρεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτός TOP 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP στο τένις. Κάτι τέτοιο, όμως, θα επισημοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας μετά την ολοκλήρωση των τουρνουά που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο.

Οι διακρίσεις του Τέιλορ Φριτζ και του Άλεξ Ντε Μινόρ σε Ρότερνταμ και Ντελρέι σηματοδοτούν την πτώση του Έλληνα πρωταθλητή από την κορυφαία δεκάδα για πρώτη φορά μετά από τις 4 Μαρτίου 2019!

Οι 259 εβδομάδες του Τσιτσιπά στο TOP 10 του παγκόσμιου τένις

Με τον “Στεφ” να μην αγωνίζεται την τρέχουσα εβδομάδα και να “γεμίζει τις μπαταρίες” του ενόψει της απαιτητικής συνέχειες της σεζόν Φριτζ και Ντε Μινόρ συγκέντρωσαν τους βαθμούς που χρειάζονταν για να τον προσπεράσουν και έτσι το τέλος του Φεβρουαρίου θα βρει τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, είτε στο Νο 11του live ranking, είτε στο Νο 12.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cytxe57b2f81)

Εκτός TOP 10 και η Μαρία Σάκκαρη

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός TOP 10 θα βρεθεί τη Δευτέρα και η Μαρία Σάκκαρη, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια απέχει μόλις 10 βαθμούς αυτή τη στιγμή από την πρώτη δεκάδα και είναι σχεδόν βέβαιο θα βρεθεί ξανά εκεί μετά από μία εβδομάδα, αφού η Καρολίνα Μούχοβα που είναι από πάνω της δεν θα παίξει στο Ντουμπάι.

Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα της “Sak Attack” είναι να βρει άμεσα τον καλό της εαυτό – μετά τις συνεχείς αποτυχίες της στα τελευταία τουρνουά – κι αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας της με τον Τομ Χιλ.