Τα τελευταία εντυπωσιακά αποτελέσματα του Άρη σε Basket League και Eurocup "γέμισαν" το Αλεξάνδρειο με πλήθος κόσμου. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και εντός έδρας την Τρέντο αντίστοιχα με το κοινό του να "κατακλύζει" το γήπεδο δείχνοντας τη στήριξη του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2blwemgzk1)

Οι οπαδοί του Άρη έφτιαξαν μάλιστα ένα πανό αφιερωμένο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ και γιόρτασαν τη νίκη της ομάδας του με 77-63 με τη ψυχή τους στο φινάλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2bq7enislt)

Ξεκίνησε με ρυθμό το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες τους στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο αγώνας είχε ρυθμό με τον Μποχωρίδη να "μοιράζει", δίνοντας μία εντυπωσιακή πάσα στον φορμαρισμένο Τολιόπουλο που δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2bsbgsyuk9)
Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο "Δικέφαλος του Βορρά" προσπαθούσε να πιέσει τους γηπεδούχους μέσα από τη ρακέτα με τον ΜακΝις να εκμεταλλεύεται ουκ ολίγες φορές τους διαδρόμους τελειώνοντας με καρφώματα τις φάσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2bz4ni9fwp)

Απρόοπτο με οπαδό του Άρη που λιποθύμισε κατά τη διάρκεια του αγώνα

Λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου βέβαια ένα απρόοπτο γεγονός έκοψε το ρυθμό των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικά, ένας οπαδός του Άρη έχασε τις αισθήσεις του με τον κόσμο που βρισκόταν εκεί κοντά να φωνάζει κατευθείαν στους διαιτητές για να διακόψουν το παιχνίδι.

Εκείνοι από τη πλευρά τους κινήθηκαν αστραπιαία με τους υπεύθυνους του γηπέδου να πηγαίνουν αμέσως να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον φίλαθλο. Λίγο αργότερα, εκείνος βρήκε τις αισθήσεις με ολόκληρο το Αλεξάνδρειο να τον αποθεώνει κατά την αποχώρηση του

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2c5jw6iush)

Βάρος στις άμυνες "έριξαν" Άρης και ΠΑΟΚ στη δεύτερη περίοδο

Ο ρυθμός στη δεύτερη περίοδο έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν με τον ίδιο τρόπο τον... δρόμο προς το καλάθι. Στα αξιοσημείωτα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν το τρίποντο που πέτυχε ο Μίχαλακ που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2cydtm5b29)

Οι άμυνες "έσφιξαν" με αποτέλεσμα το παιχνίδι ναι μεν να είναι ντέρμπι αλλά χωρίς να προσφέρει θέαμα. Το ημίχρονο έληξε με 40-36 με τα μπλοκ των Άλστον και Σχίζα να το διαμορφώνουν

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2caah9rl3d)

Ο Χάρελ οδηγεί τον Άρη προς τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο με τις δύο ομάδες να βρίσκουν ελάχιστες φορές εύκολα καλάθια με τις βολές να ανεβάσουν σιγά σιγά το σκορ. Με τον Χαρέλ ο Άρης βρήκε τον παίκτη που μπορούσε να εκτελέσει και μέσα και έξω από τη ρακέτα, φτάνοντας τη διαφορά μάλιστα στο +9 (58-49) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2dm7fcknsh)

Αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι, προσπαθούσαν να βρουν όπως και στο πρώτο μισό του αγώνα λύσεις κάτω από το καλάθι αλλά αν εξαιρέσει κάποιος μία δύο φορές η άμυνα των γηπεδούχων δεν άφηνε εύκολα πλέον διαδρόμους. Στην τελευταία φάση όμως του τρίτου δεκαλέπτου εκμεταλλεύτηκαν το κενό στην άμυνα του Άρη και μείωσαν στους 7 (58-51), με τον Γιάννη Καστρίτη να βγαίνει από τα... ρούχα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2dqfpdk5p5)

"Καθάρισε" το παιχνίδι ο Τολιόπουλος για τον Άρη στο φινάλε

Ο Άρης μπήκε στη τελευταία περίοδο με το πόδι πατημένο στο γκάζι φτάνοντας τη διαφορά στο +12 (63-51) με τον Χάρελ να είναι κυριότερος εκφραστής των επιθέσεων του. Ο ΠΑΟΚ από τη πλευρά του, έβρισκε λύσεις μόνο χάρις στη δημιουργία του Φρίντρικσον που "τάιζε" τους ψηλούς του. 

Οι φιλοξενούμενοι έμεναν κοντά στο σκορ αλλά στο φινάλε ήρθε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Τολιόπουλος να δώσει λύσεις στην επίθεση του Άρη. Ο Έλληνας σούτινγκ γκαρντ με δύο σπουδαία τρίποντα έφερε τη διαφορά στο +14 (72-58) τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2dw33kmdyh)

Το τελικό 75-63 φέρνει τον Άρη ακόμη πιο κοντά στη τέταρτη θέση,  καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη που κάνει φοβερή δουλειά φέτος κάλυψε τη διαφορά και του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες δίνουν... ραντεβού για την Πέμπτη (15/02) που θα αναμετρηθούν για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.