Η Άρσεναλ πήρε το αίμα της πίσω από την Γουέστ Χαμ μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και φώναξε για τα καλά σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ότι η μάχη για τον τίτλο της φετινής Premier League δεν θα είναι μόνο δική τους υπόθεση. Με γκολ των Σαλίμπα, Σάκα, Γκάμπριελ και Τροσάρ, οι "Κανονιέρηδες" έκαναν το... τέλειο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 4-0. Με γκολ των Σάκα και Ράις που ήταν ο κορυφαίος των... θριαμβευτών του Αρτέτα το σκορ ανέβηκε στο τελικό 6-0.

Αυτή η νίκη κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Άρσεναλ στην ιστορία της στην Premier League και η δεύτερη συνολικά στην πρώτη κατηγορία (έχει κερδίσει με 7-1 εκτός έδρας το... 1932!). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι "Κανονιέρηδες" έπιασαν τους "Πολίτες" και στη διαφορά τερμάτων, που μπορεί στο τέλος να καθορίσει πολλά. Η απουσία του ποιοτικότερου ποδοσφαιριστή της, Λούκας Πακετά, ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική για τα "Σφυριά". Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ο Μαυροπάνος για τους γηπεδούχους.

Ο Σαλίμπα ξεκίνησε το πάρτι για την καθηλωτική Άρσεναλ

Η Άρσεναλ θέλησε να δείξει από νωρίς τις ορέξεις της μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι. Η Γουέστ Χαμ ισορρόπησε για λίγη ώρα αλλά Μπόουεν και Κούντους έγιαναν... μια χαψιά από τους αμυντικούς της Άρσεναλ. Αλήθεια τι σκεφτόταν ο Μόγιες όταν έδινε δύο μεσοεπιθετικούς τον Γενάρη (Μπενραχμά, Φορνάλς) χωρίς να τους καλύψει;

Στη συνέχεια ο Τροσάρ απείλησε εις διπλούν αρχικά με κεφαλιά που κατέληξε άουτ και εν συνεχεία με τρομερό μονοκόμματο σουτ που οδήγησε τον Αρεολά σε μια από τις αποκρούσεις της σεζόν. Ο Γάλλος τερματοφύλακας όμως δεν είχε απάντηση στην κεφαλιά του Σαλίμπα για το 0-1 μετά από κόρνερ του Ράις (μοιράζει ασίστ με το "τσουβάλι" από στατικές φάσεις). 

Ο Μπουκάγιο Σάκα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες προτού γίνει η τρίτη του και η... φαρμακερή καθώς ο Αρεολά τον ανέτρεψε και στη συνέχεια ο Άγγλος εξτρέμ έκανε το 0-2 από το σημείο του πέναλτι. 

Πολλοί φίλοι της Γουέστ Χαμ έφυγαν από το γήπεδο στο ημίχρονο μετά το 0-4 της Άρσεναλ

Η ανωτερότητα της ομάδας του Αρτέτα ήταν καταφανέστατη. Στο τελείωμα του ημιχρόνου, σφραγίστηκε με τον... πειστικότερο τρόπο αυτή η ανωτερότητα καθώς πρώτα με κεφαλιά του Γκάμπριελ ξανά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράις, και έπειτα με ένα φανταστικό γκολ του Τροσάρ, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-4 με πολλούς εκ των φίλων των γηπεδούχων να αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Σαν σε προπόνηση, η Άρσεναλ έφτασε σε ιστορικό θρίαμβο

Το δεύτερο μέρος είχε στυλ... προπόνητης τακτικής για την Άρσεναλ και μάλιστα ελαφριάς έντασης! Οι "Κανονιέρηδες" κυκλοφορούσαν την μπάλα διαρκώς, έμπαιναν όπως ήθελαν μέσα στην περιοχή του Αρεολά και εν τέλει βρήκαν και πέμπτο γκολ με τον Σάκα να αφήνει άγαλμα τον Αρεολά με κοντινό σουτ.

Όσο κι αν σκόραραν, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να πυροβολούν οι παίκτες της Άρσεναλ με τον Ντέκλαν Ράις να εκτελεί την πρώην ομάδα του με φανταστικό γκολ. Ο Άγγλος χαφ δεν πανηγύρισε το γκολ με τον Αρτέτα να τον αντικαθιστά αμέσως δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη του να γίνει αποδέκτης ενός καθολικού standing ovation από όσους φίλους της Γουέστ Χαμ είχαν παραμείνει στις θέσεις τους.

Μετά το 6-0 ο Ισπανός τεχνικός έκανε μαζεμένες αλλαγές βάζοντας μέσα παίκτες χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής θέλοντας να προφυλάξει όσο το δυνατόν περισσότερους βασικούς του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει και το σκορ να παραμείνει στο 0-6 μέχρι το τέλος.