Το ότι ο Στεφ Κάρι είναι ο κορυφαίος σουτέρ που έχουμε δει στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, εντός και εκτός NBA, μάλλον δεν τίθεται εδώ και χρόνια στην αμφισβήτηση. Όπως δεν αμφισβητείται η ικανότητα του ηγέτη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να… αφήνει με ανοιχτό στόμα τους φίλους της “πορτοκαλί θεάς” ακόμη και τώρα που πλησιάζει ολοταχώς για τα 36α του γενέθλια!

Τι έκανε πάλι ο αθεόφοβος; Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υποδέχονταν τους Φίνιξ Σανς στο Σαν Φρανσίσκο και χρειάζονταν μια νίκη απέναντι σε ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου φέτος στο ΝΒΑ, για να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις ένα εισιτήριο για τα playoffs.

Το buzzer beater τρίποντο του Κάρι που έκανε το NBA να… χαζεύει!

Με καλάθι του Ντέβιν Μπούκερ 37 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε οι “Ήλιοι” προηγήθηκαν στο σκορ με 112-100, και το παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλο καλάθι μέχρι τα 3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή.

Από την βεβιασμένη εκτέλεση της επαναφοράς η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κάρι που βρισκόταν όμως σε απόσταση δέκα μέτρων από το αντίπαλο καλάθι και μάλιστα με την πλάτη γυρισμένη σε αυτό! Κι αυτός ο απίθανος τύπος μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου έκανε στροφή 180 μοιρών και… μπουμπούνισε ένα από τα κορυφαία buzzer beaters της ανεπανάληπτης καριέρας του.

Stephen Curry HITS THE CLUTCH 3 To Seal The Warriors W! 🔥| February 10, 2024

“Καυτός” Κάρι σε όλο το παιχνίδι με 9/16 τρίποντα

Για την ιστορία ο Στεφ Κάρι ήταν και ο πρώτος σκόρερ των Γουόριορς με 30 πόντους με 9/16 τρίποντα, κουβαλώντας την ομάδα του σε όλο το παιχνίδι. Από κοντά τον ακολούθησε για ακόμα ένα βράδυ ο Τζόναθαν Κουμίνγκα με 21 πόντους, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να προσθέτει 15 πόντους και 9 ασίστ.

Stephen Curry's CLUTCH 30-PT Performance In Warriors W! 🔥| February 10, 2024

Για τους Σανς, ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 32 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ 24 πόντους (αλλά 10/25 σουτ) και ο Μπράντλι Μπιλ 15 πόντους (αλλά 7/16 σουτ), σε ένα ματς που σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε στο φινάλε. Και μαζί με όλο το NBA να απορούν… πως στα κομμάτια ευστόχησε ο Κάρι στο τρίποντο της χρονιάς! Και να είναι σίγουροι ότι ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ θα το ξανακάνει και θα αφήσει ξανά τον πλανήτη με ανοιχτό το στόμα. Όπως το έχει πράξει τόσες και τόσες φορές με απίθανα buzzer κατά τη διάρκεια της μυθικής του καριέρας! 

All 10 Stephen Curry Game-Winning Shots of His Career! 💦👀