Σε... υγιή περίπατο μετρέτρεψε τον αγώνα με το Καζακστάν η Ελλάδα, με την εθνική πόλο γυναικών να είναι καταιγιστική καθ' όλη τη διάρκεια και να ισοπεδώνει με 24-5 την αντίπαλο της πανηγυρίζοντας με την... ψυχή της την πρόκριση στα προημιτελικά του 21ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ντόχα, εκεί όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ιταλία (12/02, 19:30) και θα δώσει... ραντεβού με την ιστορία, σε μια "μάχη" που θα κρίνει την πρόκριση στους "4".

Δυνατό ξεκίνημα για την Ελλάδα που πήρε το προβάδισμα από νωρίς

H Eλλάδα δεν κατάφερε να... σπάσει το ρόδι από το σημείο του πέναλτι στο ξεκίνημα αφού η Πλευρίτου που ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε. Παρ' όλα αυτά, η Πλευρίτου πήρε την "εκδίκηση" της άμεσα αφού η Εθνική κέρδισε ξανά πέναλτι στην επόμενη επίθεση της, με την Ελληνίδα αθλήτρια να ευστοχεί και να ανοίγει λογαριασμό στο ματς (0-1) για την "γαλανόλευκη". Με καλές άμυνες, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου κράτησαν στο "μηδέν" το Καζακστάν και στη συνέχεια με γκολ της Νίνου από τα 6μ. πέρασαν μπροστά με 0-2 ενώ η Ξενάκη έδωσε... αέρα τριών τερμάτων (0-3) στην Εθνική με γκολ στην κόντρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1f6304c6yx)
Το Καζακστάν που δεν έβρισκε τις λύσεις στις πρώτες επιθέσεις, πέτυχε το πρώτο του γκολ στον αγώνα με την Μίρσινα που έγραψε το 1-3 ωστόσο η Ελάδα απάντησε... άμεσα με την Ξενάκη που με γυριστό έκανε το 1-4. Στην αμέσως επόμενη φάση, το Καζακστάν κέρδισε πέναλτι όμως η Σταματοπούλου με φοβερή επέμβαση "νίκησε" την Κάπλουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1fb64jh1sh)

Με... σύμμαχο της την άμυνα η Εθνική δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης

Με γκολ στην κόντρα το Καζακστάν κατάφερε να μειώσει σε 2-4 με τη Νοβίκοβα όμως η Ελλάδα πέρασε στην... αντεπίθεση με την Ελευθεριάδου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-5 και την Τριχά να ευστοχεί στη συνέχεια στην κόντρα και να ανεβάζε τη διαφορά στο +4 (2-6). Με... οδηγό την πολύ καλή της άμυνα, η "γαλανόλευκη" κράτησε την αντίπαλο της μακριά από το σκοράρισμα ενώ βρήκε τις λύσεις στην επίθεση, με τη Νίνου να κάνει το 2-7 και την Πλευρίτου να  γράφει το 2-8 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1fepe1mdnl)
Η Εθνική έμοιαζε... ασταμάτητη στην επίθεση ενώ ήταν αρκετά προσηλωμένη και στην αμυντική της λειτουργία, με τις παίκτριες της Καμμένου να σκοράρουν για το 2-9 με την Μυριοκεφαλιτάκη και την Πλευρίτου να "εκτοξεύει" τη διαφορά στους οκτώ (2-10). Eνδεικτικό της καλής δουλειάς που έκανε η Ελλάδα στο αμυντικό κομμάτι είναι ότι είχε κρατήσει το Καζακστάν οκτώ ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά μακριά από το γκολ. Η Ελληνιάδη έβαλε και αυτή με την σειρά της το όνομα της στον πίνακα των σκόρερ διαμορφώνοντας το 2-11. Η Ασημάκη βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο ματς για να πετύχει το 2-12 για την Ελλάδα και το +10 στην υπέρ της διαφορά.

Κυρίαρχη και ασταμάτητη στην επίθεση η Εθνική... εκτόξευσε τη διαφορά

Το Καζακστάν έπειτα από αρκετή ώρα μακριά από το γκολ, μείωσε σε 3-12 με την Τσόι όμως δεν μπορούσε να κάμψει με τίποτα την αντίσταση της Ελλάδας που για ακόμη μια φορά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τη Νίνου να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και να κάνει το 3-13.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1fjir3r3oh)
Η Μυριοκεφαλιτάκη που έδειχνε να είναι σε εξαιρετική φόρμα, σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο ματς στο +11 (3-14). Το +11 δεν άργησε να γίνει +12, με την Ελευθεριάδου που ήταν ανίκητη από το σημείο του πέναλτι να σκοράρει για το 3-15.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1fuu8pjkm9)
Με απόφαση των διαιτητών, το γκολ της Ελευθεριάδου δεν μέτρησε ενώ αποβλήθηκε η παίκτρια του Καζακστάν, Τσόι με αποτέλεσμα η Εθνική να παίξει με παίκτρια παραπάνω για τα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά. Το 3-15 έγινε ξανά, αυτή τη φορά από την Γιανννοπούλου που ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι ενώ η Χυδηριώτη σκόραρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι σημειώνοντας γκολ για το 3-16. Με τον καλύτερο τρόπο συνέχισε να εκμεταλλεύεται την αριθμητική της υπεροχή, η "γαλανόλευκη", με τη Νίνου να σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση για το 3-17 και την Τριχά να γράφει το 3-18. Στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, η Αδημάκη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από τα 2μ. για το 3-19 και τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα.

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με εμφατικό τρόπο η Εθνική που πήρε την πρόκριση 

Η επίθεση της Εθνικής ήταν σε... μεγάλια κέφια αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχαν σκοράρει όλες οι παίκτριες της Καμμένου με εξαίρεση τις τερματοφύλακες. Η Ελληνιάδη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι πετυχαίνοντας το 3-20 ενώ το Καζακστάν μείωσε σε 4-20 με ωραίο σουτ της Βορόντσοβα από την περιφέρεια. Η άμυνα του Καζακστάν ήταν επί της ουσίας ανύπαρκτη με αποτέλεσμα η Ασημάκη να βρει εύκολο γκολ για το 4-21 υπέρ της Ελλάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1g0mjshisp)
Με φοβερή άμυνα για ακόμη μια φορά, η Εθνική κράτησε ανέπαφη της εστίας της και βγήκε στη συνέχεια στην κόντρα και πέρασε μπροστά με 22-4 χάρη στο γκολ της Πλευρίτου ενώ η Ασημάκη έγραψε το 4-23. Η Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε για το 4-24 ενώ στην επόμενη φάση το Καζακστάν πέτυχε με την Κάπλουν το τελευταίο γκολ της... τιμής για το 5-24 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την Εθνική παίρνει σα... σίφουνας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 2-8, 2-12, 3-19, 5-24

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1geihz71ih)
Καζακστάν (Μαρίνα Πέρτσεβα): Κολεσνιτσένκο, Ποτσίνοκ, Γκλούκοβα, Κάπλουν, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα, Τσόι, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Eλευθεριάδου, Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.