43 χρόνια συμπληρώθηκαν από την πιο μελανή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η "μαύρη" επέτειος της τραγωδίας της Θύρας 7 που θρηνεί τον άδικο χαμό 21 νεαρών ψυχών που έφυγαν από τη ζωή στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Μια ημερομηνία που έμελλε να μείνει για πάντα στην ιστορία ως η μεγαλύτερη τραγωδία που έχει βιώσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κοσμοσυρροή και συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7 από την οικογένεια του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο έξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ και έντονο και πλήθος κόσμου να δίνει το "παρών" προκειμένου να τιμήσει τα αδικοχαμένα 21 θύματα. Στο μνημόσυνο βρέθηκε ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων", Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και το ποδοσφαιρικό τμήμα των Πειραιωτών. Παράλληλα υπήρξε εκπροσώπηση απ' όλα τα τμήματα του συλλόγου, ενώ το "παρών" έδωσαν και οι ιδιοκτήτες της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καθώς και ο Γιώργος Τανούλης.

omadaolympiacou-mnhmosuno
marinakis-mnimosino
kaeolympiacos-mnimosino
erasitexnikholy-mnhmosuno
Στο μνημόσυνο βρέθηκε και ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, υπήρχαν οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων, καθώς και πλήθος φιλάθλων του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων που τίμησαν με την παρουσία τους 21 φιλάθλους που απεβίωσαν.

mwralhs-olympiacos
mnhmosuno-olympiacos
thura7-mnhmosuno
Το σύνθημα, «αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» ακούστηκε μέχρι τον ουρανό, με τη συγκίνηση να είναι αρκετά έντονη για τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχουν δει ποτέ τα ελληνικά γήπεδα.