Έπειτα από την πολυετή παρουσία του στον "θρόνο" της UEFA, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το 2027 όπου ολοκληρώνεται η θητεία του, δηλώνοντας ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές εξηγώντας μάλιστα και την αιτία που... κρύβεται πίσω απ' όλο αυτό.

Αποχωρεί από την προεδρία της UEFA το 2027 ο Αλεξάντερ Τσέφεριν

Την απόφαση να μην συνεχίσει να εκτελεί το χρέος του προέδρου της UEFA με την ολοκλήρωση της θητείας του το 2027 πήρε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας από το 2016 μετά την αποχώρηση του Μισέλ Πλατινί.  Το πρωί της Πέμπτης (08/02) στο Συνέδριο της UEFA που έλαβε χώρα στο Παρίσι, ψηφίστηκε η τροποποίηση που θα έδινε το δικαίωμα στον Σλοβένο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία για τέταρτη συνεχόμενη φορά, κάτι που έως τώρα δεν επιτρεπόταν.


Ο Τσέφεριν ωστόσο ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: "Αποφάσισα πριν από έξι μήνες ότι δεν θα είμαι πλέον υποψήφιος. Ο λόγος είναι ότι μετά από κάποιο διάστημα κάθε οργανισμός χρειάζεται φρέσκο ​​αίμα, αλλά κυρίως επειδή έλειπα από την οικογένειά μου επτά χρόνια τώρα".