Ο μεγάλος στόχος είναι ένας. Να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου. Τα δυο... καμάρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εξασφάλισαν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό του ελεύθερου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα όπου θα έχουν την ευκαιρία ανάλογα με το πρόγραμμα που θα εκτελέσουν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Παρίσι.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου εκτέλεσαν καλά το πρόγραμμα τους συγκεντρώνοντας την έκτη καλύτερη βαθμολογία. Με βαθμό δυσκολίας 41.5500, το ελληνικό δίδυμο απέσπασε 86.3500 βαθμούς στην καλλιτεχνική εντύπωση και 146.4688 στην εκτέλεση και έτσι έφτασε στους 232.8188 βαθμούς. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κίνα συγκεντρώντας 250.8438 βαθμούς ενώ ακολούθησε η Ολλανδία με 244.2439 και η Βρετανία με 237.1042.

Σημειώνεται ότι τόσο η Ολλανδία όσο και η Βρετανία είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται κοντά στο να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Από τα αγωνίσματα του ντουέτου την πρόκριση θα πάρουν τρεις ομάδες, ενώ οι πέντε που θα προκριθούν από το ομαδικό θα πάρουν απευθείας την πρόκριση και για το ντουέτο.. Το επικρατέστερο σενάριο είναι το τρίτο εισιτήριο που δίνει την πρόκριση να κριθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισράηλ, με την "γαλανόλευκη" να έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τουλάχιστον το ισραηλινό δίδυμο με μια διαφορά που ίσως είναι ικανή να τις δώσει το ένα από τα τρία εισιτήρια που βγάζει το πρόγραμμα του ντουέτου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο "τελικός" της Πλατανιώτη και της Μαλκογεώργου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (08/02) στη 13:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος.