Ο Λιούις Χάμιλτον θα αφήσει την Mercedes για να συνεχίσει να τρέχει στης πίστε με το σήμα της Ferrari, σε μια μεταγραφή που έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα (1/2) το απόγευμα. Για να έρθουν και τα επίσημα από τις δύο ομάδες της Formula 1.

Την αρχή έκανε η γερμανική ομάδα που επισημοποίησε το γεγονός πως ο Βρετανός πιλότος θα αποχωρήσει με την λήξη της αγωνιστικής σεζόν του 2024.


Λίγο μετά η Ferrrari έκανε επίσημο, με την σειρά της, πως ο Λιούις Χάμιλτον θα ενταχθεί στην ομάδα της.



Πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή στον κόσμο της Formula που έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα. Φυσικά και ο Λιούς Χάμιλτον δεν θα μπορούσε να μην κάνει και την δήλωση του για την απόφαση που πήρε.

«Είχα 11 φοβερά χρόνια με τη Mercedes και είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών.

Είναι ένα μέρος στο οποίο έχω μεγαλώσει και η απόφαση να φύγω ήταν από τις δυσκολότερες της ζωής μου. Αλλά είναι η σωστή στιγμή να κάνω αυτό το βήμα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα μου πρόκληση.

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την τρομερή στήριξη της οικογένειας της Mercedes, ειδικά στον Τότο για τη φιλία του και τις ικανότητές του ως ηγέτης. Είμαι 100% αφοσιωμένος ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αυτή τη σεζόν και να κάνω ξεχωριστή την τελευταία μου χρονιά με τα ασημί βέλη».