Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού. Ο μόλις 35 χρονών Κώστας Σταθελάκος, προπονητής ρίψεων και πρώην πρωταθλητής της σφυροβολίας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Αφρική, όπου βρισκόταν για προετοιμασία με γκρουπ αθλητών του.

Απεβίωσε σε τροχαίο δυστύχημα ο προπονητής σφυροβολίας Κώστας Σταθελάκος


Ενώ βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, ο Κώστας Σταθελάκος έχασε τον έλεγχο καθώς οδηγούσε με αποτέλεσμα η σύγκρουση να αποβεί μοιραία και να χάσει τη ζωή του. Μάλιστα, οι αθλητές του Απόστολος Παρέλλης και Αλέξανδρος Πουρσανίδης ήταν αυτοί που αναγνώρισαν το πτώμα του και επιβεβαίωσαν το τραγικό γεγονός σε αρκετά βαρύ κλίμα.

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας ενώ ήταν παντρεμένος με την Κύπρια πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία απέκτησαν δίδυμες κόρες. Ο ίδιος αγωνίστηκε τόσο με τα χρώματα της Ελλάδας όσο και με της Κύπρου, ενώ είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32 μ. από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια ανέλαβε τον ρόλο του προπονητή ρίψεων, καθοδηγώντας με την εμπειρία του τους νέους αθλητές και οδηγώντας τους σε επιτυχίες και διακρίσεις σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.


Τονίζεται ότι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Σταθελάκου.