Η Αναντολού Εφές πραγματοποιεί μία πολύ κακή σεζόν στη Euroleague όντας πολύ πίσω στη βαθμολογία. Για να μπορέσει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν, επέλεξε να κάνει ένα "ηλεκτροσόκ" απολύοντας τον προπονητή της, Ερντέμ Τσαν.

Τέλος ο Τσαν από την Εφές μετά τη συντριβή στη Euroleague από τη Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις Κάουνας συνέτριψε με 96-70 την Αναντολού Εφές στη Λιθουανία, με τις εξελίξεις στην τούρκικη ομάδα να είναι ραγδαίες. Μετά την ήττα αυτή, οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη συνεργασία τους με τον προπονητή της ομάδας, Ερντέμ Τσαν.

Ο Τούρκος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι μετά την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν, έχοντας πραγματοποιήσει μία απίστευτη σεζόν στον πάγκο της Τουρκ Τέλεκομ. Η καριέρα του όμως στην Εφές "έληξε" άδοξα, καθώς μπορεί η ομάδα να αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά η 16η(!) θέση στη Euroleague με τέτοιο ρόστερ δεν... χωνεύεται από κανέναν στην τούρκικη ομάδα.


Το... μπαμ με Ιτούδη αναμένεται να ψάξει η Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές μπορεί να μην έχει χάσει τελείως το... τρένο των play-In της Euroleague αλλά αν συνέχιζε με αυτό τον τρόπο δεν υπήρχε πιθανότητα να τα προλάβει. Έχοντας τρεις νίκες διαφορά από τη 10η τη δεδομένη στιγμή Παρτιζάν, χρειάζεται ένα μεγάλο σερί για να κάνει την ανατροπή. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται έναν προπονητή με εμπειρία, με τον Δημήτρη Ιτούδη να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της διοίκησης. 

Μία κίνηση που αν γίνει θα... ταράξει τα νερά της Euroleague αλλά και της τούρκικης λίγκας με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή να βρίσκεται πριν δύο μήνες στο πάγκο της συμπολίτισσας Φενερμπαχτσέ. Ο Έλληνας προπονητής είναι ελεύθερος στην αγορά και μία από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις για τον πάγκο της Εφές, με τις σκέψεις των αντιδράσεων όμως από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του να υπάρχουν στο προσκήνιο.