Ξαφνικά, ο Μάριος Βρουσάι έγινε «trend» στο διαδίκτυο. Ναι, ο Βρουσάι. Ο λόγος; Η μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό στη Ρίο Αβε. Μια μεταγραφή που ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη. Με τον διεθνή εξτρέμ να συμμετέχει ήδη στις προπονήσεις της νέας ομάδας του και να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του. Το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στο κομβικό εντός έδρας παιχνίδι με την Εστορίλ!

Ο Βρουσάι, ένα «παιδί» της ακαδημίας του Ολυμπιακού, αποχωρεί από τους «ερυθρόλευκους» έχοντας συνολικά 100 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 6 γκολ και 8 ασίστ. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League με Γκενκ και Τσουκαρίτσκι, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Σέρβους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cegkts4n3xvd)

Η "εξαφάνιση" του Βρουσάι στον Ολυμπιακό διά χειρός Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ τον «εξαφάνισε» και δεν του έδωσε ποτέ ευκαιρία να πάρει χρόνο μετά τον Αύγουστο. Τον Νοέμβριο «κατέβηκε» στον Ολυμπιακό Β’, όπου αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια (μία ασίστ), με σκοπό να βρει ρυθμό και να είναι σε ετοιμότητα. Η επιστροφή του στην πρώτη ομάδα έλαβε χώρα υπό τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος, με αφορμή τις πολλές απουσίες από τραυματισμούς, τον επανέφερε στις προπονήσεις και μάλιστα τον χρησιμοποίησε στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αντί του Φορτούνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c7ugqxame55l)

Από την Τρίτη, ο Βρουσάι είναι κάτοικος Πορτογαλίας. Θεωρητικά, για έξι μήνες. Πρακτικά, θα φανεί το επόμενο διάστημα τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή του. Βλέπετε, ο 25χρονος (02/07/1998) ποδοσφαιριστής πήγε στη Ρίο Αβε, όχι για να... κοιτάζει, αλλά για να παίζει. Να αποκτήσει ρόλο σημαντικό στα πλάνα του νέου του προπονητή. Σε μια ομάδα που ανήκει, πλέον, στο μπουκέτο ομάδων που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με Ολυμπιακό και Νότιγχαμ. Πήγε στη Ρίο Αβε, γιατί ήθελε να παίζει. Και καλά έκανε. Από τη στιγμή που αυτό δεν ήταν εύκολο να συμβεί στον Ολυμπιακό, πήγε στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Η Ρίο Άβε σε ρόλο… Βίλεμ και το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Παίρνοντας για δεύτερη φορά τον δρόμο της ξενιτιάς. Όπως είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2019, όταν είχε παραχωρηθεί δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ, δείχνοντας το ταλέντο του (41 ματς, 6 γκολ, 10 ασίστ). Κάτι που θέλει να κάνει και τώρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c7f6zdhqddch)

Για την ιστορία, είναι λάθος καταγραφή στις διάφορες ιστοσελίδες με στατιστικά στοιχεία ποδοσφαιριστών ότι ο Βρουσάι έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2024. Ο διεθνής ακραίος μέσος έχει ανανεώσει εδώ και καιρό με τους Πειραιώτες και το συμβόλαιό του έχει επεκταθεί έως το καλοκαίρι του 2026. Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού είναι αυτή που ελέγχει το μέλλον του.