Οι δηλώσεις του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στους "Times" του Λονδίνου, με τις οποίες είπε ότι δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του στη Λίβερπουλ (έχει συμβόλαιο έως το 2025, όπως και ο Μοχάμεντ Σαλάχ), συνήχθη ότι σχετίζονται με την περιβόητη, πια, ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ περί φυγής του από το Μέρσεϊσαϊντ.

Γιούργκεν Κλοπ: Η διοίκηση της Λίβερπουλ φέρθηκε σπαθί

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξήρε τη συμπεριφορά της διοίκησης της Λίβερπουλ σε αυτό το ζήτημα. Η ηθική επεξεργασία του ζητήματος οδήγησε τους αξιωματούχους στο να διατηρήσουν μια ουδέτερη στάση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί βαρίδι για την ποιότητα της ομάδας προϊόντος του χρόνου, πάντως είναι τιμητική. Ο Κλοπ, άλλωστε, αποκάλυψε πως η διοίκηση "ήξερε για την αποχώρησή μου" κάποιο διάστημα πριν, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε "το χρόνο για να «δέσει» τους παίκτες".

Ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι η φυγή του δεν συνεπάγεται τη διάλυση της Λίβερπουλ: "Όχι, δεν νομίζω ότι θα διαλυθεί η ομάδα. Ο κόσμος έξω δεν θα σου δώσει ούτε λεπτό να το επεξεργαστείς, να το σκεφτείς. Πριν από μια εβδομάδα, όταν ουδείς ήξερε για την απόφασή μου και υπήρχαν 18 μήνες στα συμβόλαια των παικτών, κανείς δεν ρώτησε. Δώστε μας ένα διάλειμμα, δώστε ένα διάλειμμα στα αγόρια.

Ουδείς πρέπει να ανησυχεί. Αυτός ο σύλλογος είναι 100% σταθερός και όλα θα πάνε καλά, είμαι 100% σίγουρος, και τα υπόλοιπα πρέπει να τα περάσουμε. Θα συνιστούσα να παραμείνετε ήρεμοι". 

"Υπάρχει αρκετός χρόνος" 

Ο Κλοπ τόνισε ότι δεν χρειάζονται άγχητα ούτε πρέπει per mare per terram να γίνουν ανανεώσεις ποδοσφαιριστών αφού υπάρχει χρόνος. "Δεν μπορεί η διοίκηση να λειτουργήσει έτσι (σημ. εκβιαστικά) και κυρίως λόγω της σχέσης που έχουμε. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνει τα πάντα. Αυτοί οι παίκτες λατρεύουν να είναι εδώ, το ξέρω στην πραγματικότητα, μην το ξεχνάτε. Δεν είναι ότι βρίσκονται με το ένα πόδι έξω. Μην ανησυχείτε. Είναι όλα καλά".