Δύο παιχνίδια που ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές δύο μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, της Serie A και της Liga, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου. Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι έχει ξεκινήσει με υπερθετικό πρόσημο τη θητεία του στον πάγκο της Ρόμα, αφού, μετά το 2-1 επί της Βερόνα, οι "τζιαλορόσι" νίκησαν 2-1 και τη Σαλερνιτάνα εκτός έδρας, στο παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Serie A. 

Η Ρόμα άνοιξε το σκορ με τον Πάολο Ντιμπάλα, που ευστόχησε σε πέναλτι στο 51', αφού ο VAR έκρινε πως ο Γκιούλιο Ματζόρε έκανε πέναλτι μέσα στην περιοχή. Στο 66' ο Λορέντζο Πελεγκρίνι σκόραρε με προβολή, ωστόσο ήταν ο Κύπριος Γρηγόρης Κάστανος που μείωσε για λογαριασμό των γηπεδούχων, στο 70'. Η Σαλερνιτάνα παραμένει τελευταία στη Serie A, με 12 βαθμούς, και απέχει έξι των Βερόνα και Ουντινέζε, που είναι πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη/ 






Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στη δεκάδα η Χετάφε, παραμένει χαμηλά η Γρανάδα 


Η Χετάφε νίκησε 2-0 τη Γρανάδα στο "Coliseum", στο παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Liga. Μέισον Γκρίνγουντ και Μπόρχα Μαγιοράλ σκόραραν μέσα σε 16 λεπτά, στο 21' και το 36', για να βάλουν την ασφαλιστική δικλίδα. Η προτελευταία, με 11 βαθμούς, Γρανάδα, είχε την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση ενός βαθμούς, όμως ο Μίρτο Ουζούνι σούταρε στο δοκάρι στο 59'. Μάλιστα, το χέρι του Γιόρντι Μαρτίν αρχικά δόθηκε πέναλτι, ο διαιτητής το έδωσε, ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση, την οποία τσέκαρε για περίπου τρία λεπτά πριν πειστεί να δώσει το πέναλτι. Η Χετάφε έφτασε τους 29 βαθμούς και είναι 10η, δύο λιγότερους από την Πάλμας, η οποία έχει παιχνίδι περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαξίμοβιτς, με τον οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός, έπαιξε βασικός και έβγαλε το 90λεπτο. 

Νίκη της Κλουζ με γκολ Ταχτσίδη 


Μακριά από την πρώτη FCSB (δηλαδή τη Στεάουα Βουκουρεστίου) είναι η Κλουζ, αφού η κραταιά δύναμη του ρουμανικού ποδοσφαίρου έχει 50 βαθμούς, ενώ η δεύτερη της Liga 1, ακολουθεί με 39. Μάλιστα, η Κλουζ είναι ισόβαθμη με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Η ρουμανική ομάδα νίκησε 4-1 τη Βολουντάρι εντός έδρας, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης σκόραρε το τρίτο γκολ της Κλουζ στο 64'. 



FA Cup: Τέλος το όνειρο για τη Ρέξαμ 


Στον τέταρτο γύρο του FA Cup, δηλαδή όπου σταμάτησε και πέρυσι, έπαυσε την πορεία της η Ρέξαμ. Η Μπλάκμπερν την νίκησε 4-1 στο "Ewood Park", αν και η Ρέξαμ προηγήθηκε στο 19'. Πλέον, στη φάση των "16" έχουν προκριθεί οι Μπόρνμουθ, Μάντσεστερ Σίτι, Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ, Λούτον, Λέστερ, Μπράιτον, Νιούκαστλ, Γουλβς, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν. Τα ζευγάρια Μπρίστολ Σίτι-Νότιγχαμ, Τσέλσι-Άστον Βίλα, Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Κόβεντρι, Λιντς-Πλίμουθ, Γουότφορντ-Σαουθάμπτον πάνε σε επαναληπτικό, στην έδρα των φιλοξενούμενων.