Αυτή η ποδοσφαιρική ιστορία δεν είναι ίδια με τις άλλες που έχουν να κάνουν με αδέρφια, τα οποία παίζουν ποδόσφαιρο. Ο Χαράλαμπος και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας μπορούν να γράψουν τη δική τους μοναδική ιστορία. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβολαίων και των δύο, για να έρθουν ξανά στην επιφάνεια στοιχεία που δεν πρέπει απλώς να τα διαβάσει κανείς και να τα προσπεράσει. Πρέπει να τα βάλει στο μυαλό του, καθώς θα τα βρει μπροστά του.

Η “ερυθρόλευκη” οικογένεια Κωστούλα και ο Ολυμπιακός

Ο μπαμπάς Θανάσης Κωστούλας έχει περάσει με επιτυχία από το χώρο του ποδοσφαίρου και ξέρει καλά πώς να κατευθύνει τους γιους του. Ο ίδιος φόρεσε την ερυθρόλευκη εμφάνιση για επτά χρόνια (1999-2006) κατακτώντας έξι πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο, ενώ είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για μία διετία, ξεχωρίζοντας τόσο για την αγωνιστική προσφορά του όσο και το ήθος του.

Ο Θανάσης Κωστούλας αρνείται να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για τα παιδιά του, αφού επιθυμία του είναι να πέφτουν τα φώτα πάνω στους γιους του και όχι στον ίδιο. Όπως συνηθίζει να λέει, είναι στο πλευρό τους, τους συμβουλεύει, αλλά μέχρι εκεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα αδέλφια Κωστούλα

Ο 18χρονος Κωνσταντίνος Κωστούλας είναι κεντρικός αμυντικός και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ. Ο 16χρονος Χαράλαμπος είναι επιθετικός, με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, ενώ μπορεί να παίξει και ως δεκάρι. Και οι δύο έχουν περάσει σχεδόν απ’ όλες τις ομάδες της ερυθρόλευκης ακαδημίας. Την πόρτα του Ρέντη την πέρασαν, πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2019. Τότε που έφυγαν από τη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας στον Βόλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvzrr88cjfyx)

Βέβαια, υπήρξε παρασκήνιο, αφού ο Κωνσταντίνος δοκιμάστηκε πρώτα στον Ατρόμητο, ενώ ο Χαράλαμπος βρέθηκε στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ακολούθησε την ομάδα Κ-12 των «ασπρόμαυρων» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για ένα τουρνουά. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις βάζοντας δέκα γκολ! Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» έκαναν πρόταση για να τον αποκτήσουν μαζί με τον αδερφό του. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο και με γρήγορες κινήσεις ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την υπογραφή τους.

Η παρακάμερα του τελικού της Κ17 / U17's final behind the scenes

Φυσικά, και με τη σύμφωνη γνώμη του βετεράνου ερυθρόλευκου άσου και μπαμπά τους. Έτσι ξεκίνησε η πορεία τους στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Χαράλαμπος είναι από πέρσι μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού Β’.

Τα πρώτα του λεπτά με τους μεγάλους τα έγραψε πέρυσι στις 23 Ιανουαρίου, στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο. Μπήκε ως αλλαγή στο 58’ κι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει επαγγελματικά στην ομάδα του Πειραιά. Ξεπέρασε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών, με τον Έλληνα στόπερ να είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του όταν ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας και η “άνοδος” στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χαράλαμπος Κωστούλας από τη νέα σεζόν αναμένεται να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των «ερυθρόλευκων», για τον οποίο γίνεται πολλή κουβέντα πως θα αφήσει εποχή.

Μάλιστα, ακόμη και οι Πέδρο Μαρτίνς, Μίτσελ και Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχαν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητές του, όταν τον τσέκαραν. Δεν πάει πίσω και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, αναφορικά με τη θέση του. Η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή και πρόκειται για έναν στόπερ με ταχύτητα και τεχνική, στοιχεία που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο από τους αμυντικούς.

Και για τον 18χρονο άσο γίνονται σκέψεις να προωθηθεί στον Ολυμπιακό Β’, αλλά και να πάρει περισσότερες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Στο μεταξύ, και τα δύο αδέλφια συνεχίζουν τις σπουδές τους, που είναι το «Α και το Ω» για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ακαδημία. Ο μεγάλος, μάλιστα, έχει πάρει ήδη πτυχία σε δύο ξένες γλώσσες, αφού η μαμά Ειρήνη, που μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τα παιδιά της, δεν κάνει... εκπτώσεις στο διάβασμα. Γι’ αυτό και είναι μαζί τους και σε αυτό το βήμα από την πρώτη μέρα, ενώ ο μπαμπάς Θανάσης, λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Βόλο και Αθήνα.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".