Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Σε πρώτη φάση, για το καλοκαίρι. Αλλά αυτές τις ημέρες γίνεται προσπάθεια, ώστε να πειστεί η Χετάφε, να δεχθεί ένα «λογικό» ποσό και να αφήσει τον παίκτη να αποχωρήσει. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς οι Ισπανοί ζητούν 3.000.000 για να αφήσουν τον βασικό τους αμυντικό μέσο πριν λήξει το συμβόλαιό του, το προσεχές καλοκαίρι. Σε μια υπόθεση, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο... ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κυριακή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Το “ναι” του Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό σε… τρεις χρόνους

Το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μαξίμοβιτς, θα φανεί μέσα στην εβδομάδα. Αλλά το συμβόλαιο του Σέρβου αμυντικού μέσου με τους Πράσινους έχει ήδη υπογραφεί. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Χετάφε, και η συμφωνία στην οποία έβαλε την υπογραφή του, τον «δένει» με το Τριφύλλι έως το καλοκαίρι του 2027. Με τα οικονομικά δεδομένα να είναι εντυπωσιακά για τον Σέρβο. Καθώς ουσιαστικά πήρε σχεδόν δύο φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που λαμβάνει στην ισπανική ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Μαξίμοβιτς είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό σε... τρεις χρόνους. Αρχικά, αφού πείστηκε από τον Τερίμ και τους φίλους του από την εθνική Σερβίας, Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς, έβαλε την υπογραφή του σε προσύμφωνο. Πριν από περίπου 10 ημέρες, ο Παναθηναϊκός θέλησε να δώσει ακόμη πιο επίσημη μορφή στη συμφωνία με τον 28χρονο μέσο και του έστειλε τα κανονικά συμβόλαια. Τα οποία υπεγράφησαν με μικρή... περιπέτεια, καθώς οι ατζέντηδες έκαναν παιχνίδια. Εντούτοις, επειδή ο ποδοσφαιριστής είχε αποφασίσει, το θέμα έληξε με τις σχετικές υπογραφές.

Ο Μαξίμοβιτς θα λαμβάνει καθαρά 1.500.000€ τον χρόνο από τον Παναθηναϊκό, συν μια σειρά από μπόνους επίτευξης στόχων, που μπορούν να ανεβάσουν τις απολαβές του μάξιμουμ ακόμη 250.000€ σε ετήσια βάση. Στη Χετάφε, το συμβόλαιό του προέβλεπε απολαβές μικρότερες του ενός εκατομμυρίου.

Η αλήθεια για Μαξίμοβιτς και Ολυμπιακό

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σενάρια που προέκυψαν, σχετικά με προσπάθεια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για να χαλάσουν τη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, υπάρχουν αλήθειες και ψέματα. Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι οι ατζέντηδες του Μαξίμοβιτς προσπάθησαν να «βάλουν» τον Ολυμπιακό στη διαδικασία διαμάχης για τον ποδοσφαιριστή. Και διακίνησαν μια σειρά από «πληροφορίες», σχετικά με το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν «μπήκε» ποτέ στη διαδικασία.

Ο ΠΑΟΚ και το τηλεφώνημα του Ιβάν Σαββίδη στον Μαξίμοβιτς

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ μπήκε. Και μάλιστα με τρόπο πολύ δυναμικό. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς, που ήθελαν από το καλοκαίρι τον Μαξίμοβιτς, μόλις είδαν ότι ο Σέρβος χαφ είναι κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, «πολιόρκησαν» τον παίκτη, με κάθε τρόπο. Μάλιστα, απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τον πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Ο οποίος του πρότεινε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, μεγαλύτερο από του Παναθηναϊκού. Αλλά και στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ο Μαξίμοβιτς είπε ότι είχε αποφασίσει να συνεχίσει στον ΠΑΟ. Και κάπως έτσι το... σίριαλ για την ομάδα στην οποία θα υπέγραφε, τελείωσε.

Πλέον, έχει απομείνει να φανεί εάν ο Παναθηναϊκός θα τον κάνει δικό του από τώρα ή θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η συνεργασία του με τη Χετάφε. Με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κατάσταση 50-50. Καθώς οι Ισπανοί δεν μπορούν ακόμη να βρουν αντικαταστάτη του. Ενώ και ο ίδιος ο Μαξίμοβιτς δεν πιέζει καταστάσεις, από σεβασμό στην ομάδα της Μαδρίτης, στην οποία αγωνίζεται από το 2018 (205 ματς, 7 γκολ, 5 ασίστ).