Είναι ο ΠΑΟΚ εμφανώς καλύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους «μνηστήρες» του τίτλου, όπως το πιστοποιούν οι αριθμοί και κυρίως η εντυπωσιακή επίδοση των 33 γκολ που έχει σκοράρει στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις τους στην Super League; Πρόκειται για έναν… εκφοβιστικό μέσο όρο με περισσότερα από 4 γκολ (4,1 για την ακρίβεια) ανά παιχνίδι. Το πρόβλημα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι με εξαίρεση το θρίαμβό του απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν μοιάζει να καταθέτει ανάλογο χαρακτήρα πρωταθλητισμού στα υπόλοιπα ντέρμπι.

Το πρόσωπο του ΠΑΟΚ στα φετινά ντέρμπι

Τι έχουμε δει από το «Δικέφαλο του Βορρά» φέτος στα παιχνίδια απέναντι στους υπόλοιπους «μεγάλους» (ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό) πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό; Η αρχή έγινε με μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη «λευκή» ισοπαλία με τον συμπολίτη Άρη μέσα στην Τούμπα.
Ακολούθησε μια θλιβερή εμφάνιση στην “Opap Arena” και ήττα από την ΑΕΚ με κάτω τα χέρια με 2-0, σε μια νύχτα που έμοιαζε να δημιουργεί αρκετούς τριγμούς στο οικοδόμημα του Ρουμάνου τεχνικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwm1fr6yz67t)

Την 1η Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ επισκέφτηκε το «Απόστολος Νικολαϊδης» και παρά το γεγονός ότι ήταν σαφώς ανώτερος του Παναθηναϊκού έχασε μέσα από τα χέρια του μια βέβαιη νίκη από το γκολ της ισοφάρισης του Γερεμέγεφ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvxbtusf65pl)

Η «τεσσάρα» στο Φάληρο έδωσε την πρώτη αίσθηση κυριαρχίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη μάχη του τίτλου, ωστόσο η νέα πρόσφατη κάκιστη εμφάνιση απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επανάφερε τα ερωτήματα για το κατά πόσο η ελκυστική στο μάτι ομάδα του Λουτσέσκου διαθέτει το απαραίτητο DNA πρωταθλητισμού για να μείνει πρώτη μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ θπελει να... κόψει το βήχα και στους υπόλοιπους

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν αναζητεί απλά μία νίκη επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα επιχειρήσουν με την εμφάνισή τους να… κόψουν το βήχα των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου παρουσιάζοντας σε ντέρμπι το ίδιο «τρομακτικό» πρόσωπο που εμφανίζουν απέναντι στους «μικρομεσαίους» του πρωταθλήματος.
Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο που λέγεται Φατίχ Τερίμ. Έχοντας φάει… με το κουτάλι ανάλογα ντέρμπι που κρίνουν τίτλους στην πολυετή διαδρομή του στο τουρκικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρείται «προφέσορας» στην προετοιμασία των ομάδων του για τόσο κρίσιμες «μονομαχίες».
Το έδειξε στην πρόσφατη δοκιμασία του στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι σε ένα σαφώς πιο «δεμένο» και ομοιογενές σύνολο όπως είναι η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Στον ένα μήνα που βρίσκεται ο Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού εκείνη η εμφάνιση ήταν η πιο πειστική σε ότι αφορά την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyeqbw5v3am1)

Η εβδομάδα που θα μας δείξει τη δυναμική του Παναθηναϊκού του Τερίμ

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη κουβαλώντας το σοκ της πρώτης ήττας επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο. Και έχει μεγάλη σημασία να αντιδράσει άμεσα.
Οι «πράσινοι» έχουν να διαχειριστούν σε μία εβδομάδα τρία παιχνίδια που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του κόσμου της ομάδας στην επιστροφή του στις εξέδρες της Λεωφόρου.
Φαντάζεστε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου να μετρούν τρεις νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο (στον επαναληπτικό) και Ολυμπιακό;
Αντίθετα φαντάζεστε το κλίμα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει κανένα από τα δύο ντέρμπι και έχει αποκλειστεί στο κύπελλο;
Ο Τερίμ δεν είναι χθεσινός. Ξέρει πόσα πολλά διακυβεύονται στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ομάδα θα εμφανίσει…

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή"