Τρία παιχνίδια για ισάριθμα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα περιείχε το μενού της Παρασκευής, 26 Ιανουαρίου, αφού παίχτηκε ποδόσφαιρο για την Bundesliga, τη Serie A και τη Liga. Σε όλες τις περιπτώσεις αναδείχθηκε νικητής. 

Στη Γερμανία, από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπορούν να λένε ότι το παιχνίδι εκκίνησης της 19ης αγωνιστικής της Bundesliga, εντός έδρας με τη Μάιντς, νίκησαν λόγω ενός θρύλου. Μετριούνται στα δάχτυλα δύο χεριών, που λέει ο λόγος, οι ζώντες σκόρερ σε τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου, και ο Μάριο Γκέτσε είναι ένας από αυτούς. Ο Γερμανός που σκόραρε το μοναδικό γκολ στον τελικό του 2014, Γερμανία-Αργεντινή 1-0, έβαλε και ένα πολύ λιγότερο σημαντικό για λογαριασμό της Άιντραχτ, στο 73', το οποίο πανηγύρισε εξίσου και έκανε τη διαφορά. Η Άιντραχτ πέρασε έκτη στη βαθμολογία με 31 βαθμούς, πάνω από τη Φράιμπουργκ που έχει 28 και ένα παιχνίδι λιγότερο, και βρίσκεται σε θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Μάιντς είναι τρίτη από το τέλος, με 11, και συνεχίζει να ισοβαθμεί με εκείνες που υποβιβάζονται, δηλαδή την Κολονία και την Ντάρμσταντ. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Νίκη της Τορίνο στη Σαρδηνία 

Η Τορίνο, από τη μεριά της, είναι 10η, αλλά με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από την τέταρτη Φιορεντίνα, μετά τη νίκη της 2-1 εκτός έδρας επί της Κάλιαρι, που μέσα στην εβδομάδα θρήνησε το χαμό του απόλυτου θρύλου της, Τζίτζι Ρίβα. Η "γκρανάτα" έχει 31 βαθμούς, όσους η Νάπολι, ένα λιγότερο από Ρόμα και Μπολόνια, και δύο από Λάτσιο και Αταλάντα, σε έναν... κακό χαμούλη στη Serie A. 

Στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, λοιπόν, η Τορίνο πέτυχε δύο γκολ με τον Ζαπάτα και τον Ρίτσι στο 23' και στο 45+3', και κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το 90+2', όταν η γηπεδούχος μείωσε με πέναλτι του Πελέγκρι, παίρνοντας, εν τέλει, τη νίκη. Η Κάλιαρι είναι μόλις πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη με 18 βαθμούς. 

"Περίπατος" της Αλαβές στην Αλμερία 

Η Αλμερία πρέπει πια να σκέφτεται την επόμενη σεζόν στη Segunda Division, αφού η Αλαβές την νίκησε άνετα, 3-0, στο "σπίτι" της. Δύο γκολ του Ομοροντιόν, στο 10' και το 88', και πέναλτι του Ριόχα, στο 52', ήταν ο απολογισμός της αναμέτρησης. Η Αλμερία έχει 6 βαθμούς και συνεχίζει να απέχει 10 της τέταρτης από το τέλος Σεβίλλης, ύστερα από 22 δικά της παιχνίδια στη Liga. Η Αλαβές έφτασε τους 26 και είναι ισόβαθμη με τη 10η Χετάφε.