Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός είδε τι πρέπει να αποφύγει και για ένα ημίχρονο τι πρέπει να κρατήσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα και την κάκιστη ψυχολογία των παικτών του Μπαρτζώκα στο ξεκίνημα και έφτασε το προβάδισμά της στο +24, διαφορά την οποία κατάφερε να κρατήσει με... νύχια και με δόντια καθώς οι ερυθρόλευκοι χάρη σε έναν μαγικό Παπανικολάου (που πέτυχε ατομικό ρεκόρ στη διοργάνωση με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα) επέστρεψαν στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το κερδίσουν κιόλας. Εν τέλει δεν το κατάφεραν, ηττήθηκαν με 90-85 και έφτασαν στο 12-11 στη φετινή Euroleague. Ο αρχηγός του θύμισε το DNA του και ο κόσμος της ομάδας έχει σε κάτι να ελπίζει για τη συνέχεια. Θετικότατος και ο Μήτρου-Λονγκ (6π./7ασ.)μαζί με τον Σίκμα (10π./10ρ.).

Έκανε ότι ήθελε ο Καμπάτσο, με "κάτω τα χέρια από το ξεκίνημα" ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός για... ένα δίλεπτο περίπου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε ότι ήθελε από τη μια πλευρά με τους υπόλοιπους να δέχονται με... ευχαρίστηση τις πάσες του και να σκοράρουν ανενόχλητοι είτε μέσα από τη ρακέτα, είτε από μακριά με τους Μαδριλένους να κλείνουν την πρώτη περίοδο με 6/8 δίποντα και 5/6 τρίποντα με τους ερυθρόλευκους να είναι... χαμένοι.

Από την άλλη στην επίθεσή τους μόνο ο Άλεκ Πίτερς έπαιζε με μια στοιχειώδη αυτοπεποίθηση με τον Μπραζντέικις ακόμη μια φορά να μην μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και τον Γουόκαπ να είναι ξανά "έξω απ' τα νερά του", όπως αντίστοιχα και ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Λουκ Σίκμα ήταν ξανά... επιεικώς "άχρωμος" όταν αντικατέστησε τον Πετρούσεφ ο οποίος έκανε "φθηνό" δεύτερο φάουλ.  

Την επίθεση του Ολυμπιακού κράταγε μόνο ο... Σίκμα!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα των ερυθρόλευκων βελτιώθηκε ως ένα βαθμό καθώς η second unit (Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Σίκμα) εκμεταλλευόταν τις απροσεξίες της Ρεάλ σε άμυνα και επίθεση. Όλα αυτά μέχρι να πάρει τάιμ άουτ ο Τσους Ματέο στο τετράλεπτο και να αφυπνίσει τους παίκτες του. Τα ποσοστά των ερυθρόλευκων ήταν κάκιστα στο τρίποντο και την επίθεση συντηρούσαν μόνο καλάθια του Σίκμα ο οποίος έφτασε τους 10 πόντους και ήταν μακράν ο καλύτερος της κάκιστης επιθετικά ομάδας του. 

Ο τρόπος επίθεσης της Ρεάλ ήταν σχεδόν ίδιος για όλο το ημίχρονο. Διείσδυση από την περιφέρεια και πάσα στον ελεύθερο παίκτη στην περιφέρεια (είτε λιγότερο στον ψηλό) καθώς σχεδόν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έκλειναν στη ρακέτα προκειμένου να καλύψουν έτσι την απουσία των Μιλουτίνοφ και Φαλ. Κακά τα ψέμματα τα 2/15 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου είναι ο καθρέφτης της ψυχολογίας που υπάρχει στο στρατόπεδο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από την άλλη τα 8/11 τρίποντα της Ρεάλ ήταν... φυσικό επακόλουθο καθώς σχεδόν όλα ήταν ανενόχλητα.

Ο Παπανικολάου μείωσε τη διαφορά σε... ανθρώπινα επίπεδα για τον Ολυμπιακό

Μετά τους Καμπάτσο στο πρώτο και Χεζόνια στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν η σειρά του Τζάναν Μούσα να λάβει τη σκυτάλη στην επίθεση της Ρεάλ. Ο Βόσνιος τα έβαζε από παντού ενώ και πάλι η εικόνα των ερυθρόλευκων ήταν τραγική επιθετικά με τον Κάνααν να μην μπορεί καν να... ντριμπλάρει ορισμένες φορές. Πίτερς και Παπανικολάου έδωσαν κάποια... σπάνια τρίποντα αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά από τους... 20 πόντους (62-44).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo4eavenzvt)

Ο αρχηγός ήταν εμφανώς καλύτερος σήμερα ερχόμενος από τον πάγκο αλλά σε ματς που χρειαζόταν να... σώσει ότι σώζεται. Ο "Παπ" έδωσε το σάλπισμα μιας αντεπίθεσης με διαδοχικά εύστοχα τρίποντα με τη διαφορά να μειώνεται μέχρι και τους -13 (64-51) χάρη σε ένα 13-2 των Πειραιωτών. Η διαφορά αυτή έμεινε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου με τον Ματέο όμως περισσότερο να... δίνει ανάσες στους βασικούς του.  

Κατάθεση ψυχής στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός αλλά... ήταν αργά!

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ ήταν εξαιρετικός στη δεύτερη εμφάνιση του στην αναμέτρηση όντας πολύ πιο επιθετικός από τον Γουόκαπ με τον ομογενή γκαρντ να μειώνει σε μονοψήφιο τη διαφορά (68-59) καθώς ο Πίτερς έπαιξε ψυχωμένα απέναντι στον... χαλαρό Χεζόνια. Η Ρεάλ έκανε ένα ξέσπασμα εκμεταλλευόμενη τα λάθη των ερυθρόλευκων αλλά με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο, η διαφορά έπεσε μέχρι και στο -6 στα 2:55' πριν το τέλος.

Ο Παπανικολάου ήταν απίθανος φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το -4 (82-78) όμως μια ασύλληπτη τάπα του Πουαριέ στον ΜακΚίσικ και μία ακόμη άμυνα του Γάλλου σε λόμπα του Γουόκαπ "έκοψαν τα φτερά" των φιλοξενούμενων και χάρισαν τη νίκη στη Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 53-30, 68-55, 90-85