Τεράστια στιγμή για την Παλαιστίνη και το ποδόσφαιρο της χώρας στο Asian Cup, καθώς το 3-0 επί του Χονγκ Κονγκ για τον τρίτο όμιλο σηματοδότησε την πρόκριση στη φάση των "16" της διοργάνωσης που γίνεται στο Κατάρ. Η Παλαιστίνη, που πέρασε ως τρίτη από τον όμιλό της, έχασε 4-1 από το Ιράν στην πρεμιέρα και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη δεύτερη αγωνιστική.

Πρόκειται για μια επιτυχία, αυτόφωτα, για το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης, πολλώ δε μάλλον με την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένοι μετά τη λήξη της αναμέτρησης που επισφράγισε την πρόκρισή τους και οι 6.500 φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Abdullah bin Khalifa" τους είδαν να δακρύζουν από χαρά.

#AsianCup2023 | Group C : Palestine 1 -1 United Arab Emirates


"Ευχαριστούμε τους οπαδούς, που έρχονται για να στηρίξουν την Παλαιστίνη και την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας", είπε ο αρχηγός Μουσάμπ Αλ Μπατάτ, ο οποίος ανακηρύχθηκε παίκτης του παιχνιδιού: "Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε ένα χαμόγελο στον κόσμο".

Ο Οντάι Νταμπάγκ πέτυχε δύο γκολ για την Παλαιστίνη, στο 12' και το 60', ενώ ενδιαμέσως, στο 48', ήταν ο Ζαΐντ Κουνμπάρ που σκόραρε για την ομάδα του Μακράμ Νταμπούμ. Η Παλαιστίνη πέρασε ως πρώτη... τρίτη, με Συρία, Μπαχρέιν και Ινδονησία να ακολουθούν.