Σημαντικές αναμετρήσεις είχε το μενού του NBA με τις περισσότερες από αυτές να κρίνονται στο φινάλε των αγώνων. 

Πήραν... σβάρνα τους Τζαζ οι Πέλικανς στο NBA

Πάρτι έστησαν κόντρα στους Γιούτα Τζαζ οι Πέλικανς κερδίζοντας τους στη Νέα Ορλεάνη με 153-124. Η επίθεση των γηπεδούχων ήταν ασταμάτητη κλείνοντας το ημίχρονο στο +18 (77-59) συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο μισό του αγώνα. Κορυφαίος για την ομάδα των Πέλικανς ήταν ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 33 πόντους ενώ από τους φιλοξενούμενους που επιθετικά βρήκαν λύσεις αλλά στην άμυνα δεν έκαναν τίποτα πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόλιν Σέξτον με 22.


Συνέχισαν τα "διπλά" οι Νάγκετς κόντρα στους Πέισερς

Μεγάλο εκτός έδρας "διπλό" και τρίτο συνεχόμενο που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στη κορυφή της Δύσης πέτυχαν οι Ντένβερ Νάγκετς στην έδρα των Ιντιάνα Πέισερς με 109-114. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Νίκολα Γιόκιτς να πετυχαίνει triple double με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να προσθέτει άλλους 31 στην δύσκολη εκτός έδρας νίκη τους. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς τον σούπερ στάρ τους, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, αλλά κόντραραν στα ίσα τους πρωταθλητές του NBA. Κορυφαίους για τους Πέισερς ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.


Μεγάλη νίκη των Νικς στην έδρα των Νετς στο φινάλε

Δύσκολη και σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχαν οι Νιου Γιορκ Νικς στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς με 103-108. Το παιχνίδι είχε διάφορα ξεσπάσματα στη διάρκεια του με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στη νίκη στο φινάλε με ανατροπή στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Κορυφαίοι για την Νέα Υόρκη ήταν οι Τζέιλεν Μπράνσον και Τζούλιους Ραντλ που πέτυχαν από 30 πόντους έκαστος. Από το Μπρούκλιν ξεχώρισε αλλά ήταν... μόνος του ο Μίκαλ Μπρίτζες με 36 πόντους. 


Με καλάθι του Γουίλιαμς στο τέλος οι Θάντερ έφτασαν στη νίκη

Με νικητήριο καλάθι του Τζέιλεν Γουίλιαμς δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης οι Θάντερ επικράτησαν δύσκολα στην Οκλαχόμα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς με 111-109. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ που πέτυχε double double με 33 πόντους και 10 ασίστ, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν πλουραλισμό επιθετικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.