Μετά από συγκλονιστική ματσάρα στο κλειστό "Γιάννης Μπουρούσης" η Καρδίτσα πήρε τεράστια νίκη με 87-84 απέναντι στο Μαρούσι χάρη σε μυθικό buzzer-beater του... σχεδόν ανύπαρκτου στο υπόλοιπο ματς, Τέβιν Μακ. Το Μαρούσι φλέρταρε με τη νίκη όντας στο 80-84 ένα λεπτό πριν το τέλος αλλά οι Θεσσαλοί έδειξαν χαρακτήρα και πήραν νίκη-χρυσάφι ενόψει της μάχης της παραμονής στην Basket League.

Το Μαρούσι έβρισκε διαφορές αλλά η Καρδίτσα έβρισκε τον τρόπο να ανατρέπει την κατάσταση

Το Μαρούσι μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να παίρνει ουκ ολίγες πρωτοβουλίες και να οργανώνει μοιράζοντας και εκτελώντας.

Η άμυνα των παικτών του Λημνιάτη ήταν εξαιρετική στα πρώτα λεπτά αλλά χαλάρωσε μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 18-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι βρήκε διψήφια διαφορά με τον Χάρη Γιαννόπουλο να σκοράρει... όπως παλιά και να φτάνει διψήφιο αριθμό πόντων στη δεύτερη περίοδο.

Όμως στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Παπανικολόπουλου επέστρεψαν εκ νέου μειώνοντας τη διαφορά στο -5 στην ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ραντούλιτσα έγινε ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Αμαρουσίου με κανέναν από  τους ψηλούς των Θεσσαλών να μην μπορεί να τον σταματήσει. Η ιστορία της περιόδου ήταν το Μαρούσι να βρίσκει διαφορές των τριών κατοχών και την Καρδίτσα να επιστρέφει με τους Δίπλαρο και Καμπερίδη να βάζουν κρίσιμα σουτ πριν την τελική ευθεία.

Στην Καρδίτσα το θρίλερ χάρη σε buzzer-beater του Μακ

Γιάνκοβιτς και Μπρίσκοου "αντάλλασσαν χτυπήματα" στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου όντας οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των ομάδων τους με το παιχνίδι να καταλήγει μεγάλο ντέρμπι στα τελευταία λεπτά.

Οι σκληρές μονομαχίες και τα φάουλ διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο με Τζόουνς, Μπρίσκοου και Δίπλαρο να αποβάλλονται κατά σειρά με 5 φάουλ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στα τελευταία λεπτά με την αναμέτρηση να κρίνεται στην... ρουλέτα των βολών αφού κανένας δεν βρήκε κάποιο μεγάλο σουτ.

Ο ΜακΚάλουμ μπορεί να τα είχε "σπάσει" όμως με διαδοχικές εύστοχες βολές ισοφάρισε το παιχνίδι στο 84-84. Ο Γιαννόπουλος έχασε διαδοχικά κρίσιμα σουτ και στην τελευταία επίθεση ο Τέβιν Μακ έβαλε μυθικό buzzer-beater και χάρισε νίκη χρυσάφι στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-48, 66-69, 87-84

Η βαθμολογία της Basket League πριν το Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός

  1. Παναθηναϊκός AKTOR 14-0*
  2. Ολυμπιακός 13-1*
  3. Περιστέρι 9-6
  4. Προμηθέας Πατρών 9-6
  5. Άρης 8-7
  6. ΠΑΟΚ 7-8
  7. ΑΕΚ 6-9
  8. Κολοσσός Ρόδου 6-9
  9. Μαρούσι 5-10
  10. Καρδίτσα 5-10
  11. Λαύριο 4-11
  12. Απόλλων Πατρών 3-12