Δεν... χρειάζεται να γίνει δεύτερος προημιτελικός μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού στην Τούμπα, μετά το 0-4 του πρώτου παιχνιδιού στις Σέρρες, που έστειλε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Μούργος ήταν ο Μωάμεθ και η εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, κρύου, αν μη τι άλλο, από την έλλειψη χρόνου συμμετοχής τη φετινή περίοδο, το βουνό. Μόλις στο 6', ο Σέρβος πορτιέρε του ΠΑΟΚ έκανε λάθος μεταβίβαση, κάτι που δεν είναι απίθανο αν υπολογιστεί η έφεση στο build up, ο Μούργος έκλεψε την μπάλα, είχε όλο το χώρο του κόσμου αλλά ένα κοντρόλ την έφερε αριστερά και, στρίβοντας προς τα εκεί, γλίστρησε και έπεσε. 

Ως εκ τούτου, πήγε το βουνό στον Μωάμεθ, ελάχιστα αργότερα. Η τιμωρία του ΠΑΟΚ, για να θέσει βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, που είναι κιόλας η διοργάνωσή του, μια και έχει φτάσει σε έξι τελικούς τις τελευταίες επτά σεζόν, ανεξαρτήτως των δύο σερί ηττών, από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-1 ακαριαία, ώστε να αναδείξει την τιμωρία της στιγμής που δεν υφαρπάχθηκε από τον αδύναμο, ακόμα και εν είδει ατυχήματος, με τον πιο ωμό, τουλάχιστον χρονικά, τρόπο. Κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Μπράντον Τόμας, απόκρουση του Κατσίκα, ριμπάουντ του Νάσμπεργκ με το κεφάλι, 0-1, στο 8'. 



Tο κακό για τον Πανσερραϊκό διπλασιάστηκε στο 22', όταν ο Ζόαν Σάστρε, έπειτα από πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, έκανε το 2-0. Όλα άρχισαν από λάθος στην άμυνα του Πανσερραϊκού και η ζωή, καλώς ή κακώς δίνει τις απαντήσεις της και για τη διαφορά ποιότητας, ακόμα και κατά λάθος. 



Πάντως, ο Πανσερραϊκός βγήκε για να παίξει, ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε στο τρανζίσιον. Οι Σερραίοι είχαν τη στιγμή τους στο 39', όταν ο Μασκανάκης απείλησε τον Ζίβκοβιτς, ενώ, εννιά λεπτά νωρίτερα, είχε προηγηθεί η κακοτεχνία του Κωνσταντέλια, ένα πλασέ άουτ από όμορφη μπαλιά του Ζίβκοβιτς. 

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ: Το χαμένο πέναλτι και το αδύνατο πεπρωμένο 

Ο Πανσερραϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με θέληση να πετύχει ένα γκολ και ο Γουάρντα, νεοεισελθών, έδωσε πνοή στους γηπεδούχους, ήταν άλλωστε εκείνος που είχε την τελική στο 51' και έδωσε την κάθετη στον Γούλερι, στο 60'. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν πάλι εκείνος που βρήκε την ευκαιρία, αφού ο Μπράντον Τόμας κέρδισε πέναλτι. Ο Κατσίκας το έπιασε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι σε άλλες δύο περιπτώσεις. Σαν πεπρωμένο που είναι αδύνατον να αποφευχθεί. 





Πρώτα στο 69', όταν ο Μάρκος Αντόνιο πέτυχε ένα τεχνικό πλασέ, ύστερα από ωραίο ξεμαρκάρισμα, και έπειτα στο 78', όταν ο Κωνσταντέλιας, που πάλι εντυπωσίασε την κοινωνία ολάκερη, αφού κινήθηκε σαν σκιέρ, έδωσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έκανε ένα σουτ άπιαστο, για να "γράψει" το τελικό σκορ. Ο ΠΑΟΚ και ο Πανσερραϊκός επιτέθηκαν για περισσότερα γκολ, ακόμα και η τελευταία φάση ήταν ευκαιρία, ένα σουτ του Μάρκος Αντόνιο. 







Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60' Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60' Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70' Τομάς), Σοφιανός (46' Γουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60' Μπετανκόρ).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80' Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80' Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70' Τάισον), Αντρ. Ζίβκοβιτς (80' Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70' Τζίμας).