Μπορεί το μενού της βραδιάς στο NBA να ήταν φτωχό αλλά οι ματσάρες που έγιναν δικαίωσαν τους φιλάθλους που κάθισαν και τις παρακολούθησαν. 

Νίκη με μεγάλη ανατροπή των Σανς κόντρα στους Κινγκς στο NBA

Σπουδαία νίκη στο φινάλε με ανατροπή για τους Φοίνιξ Σανς κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς με 119-117. Οι γηπεδούχοι για να φτάσουν στην μεγάλη επικράτηση έπρεπε να καλύψουν διαφορά 17 πόντων στο ημίχρονο (51-68) ενώ στην τελευταία περίοδο βρέθηκαν μέχρι και -22 (87-109) οκτώ λεπτά πριν του τέλος του αγώνα. Κάπου εκεί όμως ξεκίνησαν μία μαζική αντεπίθεση και με επιμέρους σκορ 32-8 πήραν την μεγάλη νίκη και έφτασαν τις τρεις συνεχόμενες στο NBA.


Ματσάρα ο Βεζένκοφ - Γύρισε το ματς ο Ντουράντ 

Στράφι δυστυχώς για τους "Βασιλιάδες" πήγε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ στο Φοίνιξ. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε για 18 λεπτά, πέτυχε 14 πόντους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στο NBA που είχε πάλι κόντρα στους Σανς. Από πλευράς γηπεδούχων μπορεί πρώτος σκόρερ να ήταν ο Γκρέισον Άλλεν με 29 πόντους αλλά εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη ανατροπή των "Ήλιων" ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Από τους Κινγκς εκτός του Βεζένκοφ, καλό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Φοξ με 33 πόντους, με τον Σαμπόνις από τη πλευρά του να πετυχαίνει ξανά triple double με 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ.


Κέρδισε την "τιτανομαχία" με τον Γιόκιτς ο Εμπίντ

Μεγάλη νίκη πήραν οι Φιλαδέλφεια 76ερς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς με 126-121. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι. Ένα ξέσπασμα όμως των γηπεδούχων στη τέταρτη περίοδο μ' ένα σερί 18-2 έγειρε την πλάστιγγα προς την ομάδα της Φιλαδέλφεια. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ με τον Καμερουνέζο σέντερ να κάνει double double με 41 πόντους και 10 ασίστ κερδίζοντας την... τιτανομαχία με τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε κι εκείνος double double με 25 πόντους και 19 ριμπάουντ αλλά δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. 


Πλησιάζουν τους Θάντερ στη βαθμολογία της Δύσης οι Κλίπερς

Πήραν το ντέρμπι της Δυσης οι Λος Άντζελες Κλίπερς κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 128-117 πλησιάζοντας τους κι άλλο στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Πολ Τζορτζ που πέτυχε 38 πόντους και έκανε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν ενώ οδήγησε κιόλας την ομάδα του στην τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Τζέιλεν Γουίλιαμς με 25 πόντους, ενώ ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ έμεινε μακριά από το καλό του εαυτό σταματώντας στους 19 με 6/16 σουτ.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

76ερς - Νάγκετς 126-121
Σανς - Κινγκς 119-117
Κλίπερς - Θάντερ  128-117