Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν τους Σακραμέντο Κινγκς στην παράταση 143-142 (128-128 κ.δ) σ' ένα τρελό παιχνίδι που κρίθηκε... κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ.

Σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες

Το παιχνίδι από την αρχή ήταν εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ακατάπαυστα με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με 32-37 υπέρ των «Βασιλιάδων». Κάπου εκεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέλεξε να πάρει τον αγώνα στις... πλάτες του και με εντυπωσιακό καλάθι μείωσε για τους Μπακς.


Βεζένκοφ και Αντετοκούνμπο έδωσαν... ελληνικό στοιχείο στον αγώνα

Το ημίχρονο κύλησε στα ίδια επίπεδα, με το Μιλγουόκι να πηγαίνει προηγούμενο στο σκορ με 68-66, δείχνοντας πως το βράδυ θα είναι πολύ... μεγάλο. Κάπου εκεί το παιχνίδι για λίγο εξελίχθηκε σε... ελληνική υπόθεση, με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μονομαχούν ευστοχώντας μάλιστα και σε διαδοχικά καλάθια.


Αποβλήθηκε εκνευρισμένος από τη διαιτησία ο προπονητής των Κινγκς

Με την αναμέτρηση να αρχίζει να γέρνει σιγά σιγά... προς την πλευρά των Μπακς, ο προπονητής των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στον Φοξ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να... κυνηγάει τον διαιτητή, μ' εκείνον από την πλευρά του να τον αποβάλλει, με τον Μονκ από την πλευρά του να προσπαθεί να συγκρατήσει τον προπονητή του αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να... φάει εκείνος κάποιες «καλές» αγκωνιές.


Χαμένη κρίσιμη βολή του Αντετοκούνμπο - Καλάθι του Φοξ και... παράταση

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αστοχεί στη μία από τις δύο κρίσιμες βολές και τον Ντ' Άαρον Φοξ να διασχίζει όλο το γήπεδο και να πετυχαίνει το λέι απ, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με 128-128.


It's Dame Time και... τέζα οι Κινγκς

Στην παράταση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμοιαζε πως δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να παίρνει τους Μπακς στις πλάτες του. Όταν η μπάλα... καίει, ο Αμερικανός γκαρντ ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Με τους Μπακς να βρίσκονται δύο πόντους πίσω στο σκορ με 5.2 δευτερόλεπτα για τη λήξη ο Λίλαρντ έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Κατέβασε την μπάλα, πέρασε το κέντρο και μ' ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο έδωσε τη νίκη στο Μιλγουόκι με 143-142, με το κοινό στο «Fiserv Forum» να σηκώνεται στον... αέρα


Triple double ο Γιάννης στο ματς της χρονιάς στο NBA

Πέραν του  Ντάμιαν Λίλαρντ που πέτυχε το νικητήριο καλάθι, κορυφαίος για την ομάδα των Μπακς ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον «Greek Freak» να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κάνοντας ακόμα ένα triple double φέτος.


Η... βοήθεια του Θανάση Αντετοκούνμπο στο buzzer beater τρίποντο του Λίλαρντ

Όλοι ήξεραν κατά βάθος μέσα τους πως το τελευταίο σουτ θα το πάρει ο Ντάμιαν Λίλαρντ και θα το βάλει, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει κυριολεκτικά ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του. Αν και βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά, στην άκρη του πάγκου των Μπακς ο Θανάσης... σούταρε μαζί με τον Λίλαρντ το νικητήριο buzzer beater τρίποντο του Μιλγουόκι.


Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς που στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι... επιστρέφουν

Κάπως έτσι οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν στον αγώνα-θρίλερ των Σακραμέντο Κινγκς με 143-142, φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες στο NBA κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Οι «Βασιλιάδες» από την πλευρά τους έφτασαν στην... πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό, με αποτέλεσμα να ηττηθούν για δεύτερο συνεχές παιχνίδι.