Το "Σαν Μαμές" ζει ξανά μεγάλες στιγμές με τον Ερνέστο Βαλβέρδε (ποιον άλλον;) στο τιμόνι να οδηγεί την Μπιλμπάο στην πρώτη τετράδα της La Liga και σε τροχιά Champions League. Αυτή τη φορά "θύμα" των Βάσκων ήταν η Ρεάλ Σοσιεδάδ που τους... κυνηγάει στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Στην Bundesliga η Ντόρτμουντ πήρε εύκολη νίκη στο Ντάρμσταντ με τον Τζέιντον Σάντσο να επιστρέφει με ασίστ με τη Λειψία να "πετάει" βαθμούς και τη Λεβερκούζεν να συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή, κάτι που κάνει αντίστοιχα και η Ίντερ στην Serie A.

La Liga: Ο Βαλβέρδε και η Μπιλμπάο τρελαίνουν κόσμο!

Η λέξη "ήττα" στο Μπιλμπάο αγνοείται από τον... Οκτώβριο και τις ήττες από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Κόντρα στην δεύτερη ήρθε και η διεύρυνση του αήττητου για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που κινείται σε τροχιά Champions League φτάνοντας την Μπαρτσελόνα (ματς λιγότερο λόγω του αυριανού Σούπερ Καπ) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Κοντά στην εξάδα και η Μπέτις η οποία πήρε τη νίκη με πρωταγωνιστή τον Ίσκο!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της La Liga (13/1)

Λας Πάλμας - Βιγιαρεάλ 3-0 (Κ. Ροντρίγκεζ 8', 63', Ερζόγ 51')
Μαγιόρκα - Θέλτα 1-1 (Λαρίν 43' - Άσπας 10')
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1 (Μπερενγκιέρ 30', 42' - Οϊαρθάμπαλ 88')
Μπέτις - Γρανάδα 1-0 (Ίσκο 31')

Serie A: Διεύρυνε το προβάδισμά της στην κορυφή η Ίντερ, λύτρωση στο 90' η Νάπολι!

Η Ίντερ πέρασε... αέρα από την έδρα της γειτονικής Μόντσα (μπήκε αλλαγή ο Κυριακόπουλος) με 4-1 και διεύρυνε προσωρινά το προβάδισμά της στην κορυφή της Serie A από τη δεύτερη Γιουβέντους (υποδέχεται τη Σασουόλο την Τρίτη 16/1) στους +5 βαθμούς. Αντίθετα μετά από καιρό (4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) κέρδισε η Νάπολι με γκολ του Ραχμάνι στο 90+6'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στη Serie A 

Νάπολι - Σαλερνιτάνα (Πολιτάνο 45+4', Ραχμάνι 90+6' - Καντρέβα 29')

Τζένοα - Τορίνο 0-0

Βερόνα - Έμπολι 2-1 (Τζούριτς 3', Ενγκόνγκε 56' - Ζουρκόφσκι 64')

Μόντσα - Ίντερ 1-5 (Πεσίνα 68' - Τσαλχάνογλου 12', 60', Λ. Μαρτίνεζ 14', 84', Τουράμ 88')

Bundesliga: Εύκολη νίκη με 3-0 και... φρέσκο αέρα η Ντόρτμουντ

Μετά τις σημαντικές νίκες των Λεβερκούζεν και Άιντραχτ σε Άουγκσμπουργκ και Λειψία, αντίστοιχα, ήταν η ώρα της Ντόρτμουντ να πάρει και εκείνη ένα "διπλό". Με τον Μάατσεν να αγωνίζεται και τα 90' και τον Σάντσο να μπείνει στο 55' και να βγάζει ασίστ στον Ρόις στο 77' (για το 0-2), η ομάδα του Τέρζιτς πήρε μια νίκη που την κρατάει κοντά στην τετράδα της Bundesliga. Τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Μπραντ (24') και Μουκόκο (90+2').