Δεν πετάει άλλους βαθμούς η Μάντσεστερ Σίτι. Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να επιστρέφει με γκολ και ασίστ υπογράφοντας την ανατροπή από το 2-1 της Νιουκάστλ σε 2-3 υπέρ της ομάδας του, το κυνήγι της Λίβερπουλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. 

Οι γηπεδούχοι άγχωσαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα η οποία άνοιξε το σκορ με τον Μπερνάρντο Σίλβα αλλά είδε τους Ίσακ και Γκόρντον να ανατρέπουν την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο. Όμως ο κορυφαίος χαφ της σύγχρονης εποχής της Premier League μπήκε στο 69', έβαλε γκολ ισοφάρισης στο 74' και σέρβιρε στον νεαρό Μπομπ το τελικό 2-3 (90+1').

Προηγήθηκε με εντυπωσιακό τακουνάκι του Μπερνάρντο Σίλβα η Μάντσεστερ Σίτι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Νιουκάστλ να βλέπει να ακυρώνεται γκολ του Λόνγκσταφ μόλις στο 2'. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως ισορρόπησε την κατάσταση μετά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Έντερσον και όσο πέρναγαν τα λεπτά, οι "Πολίτες" ανέβαζαν όλο και περισσότερο την απόδοσή τους. Εν τέλει βρήκαν και το γκολ στο 26' με εντυπωσιακό τακουνάκι του Μπερνάρντο Σίλβα.

Ανατροπή η Νιουκάστλ, κόστισε ο τραυματισμός του Έντερσον

Ο Ντουμπράβκα κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Σίλβα που πήγε στο δοκάρι. Και εκεί που "δεν φαινόταν στον ορίζοντα", μια μαγική πάσα του Γκιμαράες έβγαλε τετ α τετ τον Ίσακ με τον Σουηδό να νικά τον Ορτέγα με υπέροχο πλασέ στην αριστερή γωνία του Γερμανού τερματοφύλακα και να ισοφαρίζει στο 35'.

Χωρίς να συνέλθει από το "σοκ", η Μάντσεστερ Σίτι δέχθηκε και άλλο γκολ δύο λεπτά αργότερα (37') από τον Άντονι Γκόρντον ο οποίος με δυσκολότερο πλασέ στην ίδια γωνία, νίκησε εκ νέου τον Ορτέγα για το 2-1 βάζοντας "φωτιά" στο "St James' Park". 

Επέστρεψε με γκολ και ασίστ ο μάγος Ντε Μπρόινε

Η ομάδα του Έντι Χάου έμοιαζε να παλεύει να κρατήσει αυτό το "ανέλπιστο" προβάδισμα. Η Σίτι απειλούσε συνεχώς αλλά ο Άλβαρεζ έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι. Όμως όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεφε στο 69' όλοι περίμεναν τι θα ακολουθήσει. Μόλις ένα πεντάλεπτο χρειάστηκε ο Βέλγος μέχρι να ισοφαρίσει με "τηλεκατευθυνόμενο" πλασέ στο 74'. 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέταξε τον νεαρό Μπομπ στο παιχνίδι σε μια κίνηση που του βγήκε στο 100%. Ο νεαρός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε μαγική πάσα του "μάστερ του είδους" Κέβιν Ντε Μπρόινε και με ασύλληπτο κοντρόλ και ντρίμπλα στον Ντουμπράβκα, πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 2-3 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.