Ο Ζεράρ Πικέ πριν περίπου ενάμιση χρόνο ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών, με πληροφορίες όμως να αναφέρουν πως επιστρέφει(;) σ' αυτό.

Ο Πικέ έπαιξε το τέλειο παιχνίδι... μάρκετινγκ

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα σε δήλωση του άφησε να εννοηθεί πως επιστρέφει στο ποδόσφαιρο αλλά αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή. Στο άκουσμα της είδησης οι περισσότεροι απόρησαν αλλά και περίμεναν να δουν πως μπορεί να εξελιχθεί αυτό. Τα πράγματα όμως δεν ήταν όπως τα περίμεναν μιας και ο Πικέ έπαιξε ένα πολύ... ιδιαίτερο παιχνίδι μάρκετινγκ. 


Ο Πικέ "έκλεισε" συμφωνία με την "Sorare"

Ουσιαστικά ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής "διαφήμισε" την συμφωνία που... έκλεισε με μία πλατφόρμα αγώνων που λέγεται "Sorare". Η εφαρμογή ανακοίνωσε πως θα υπάρξει η δημιουργία ενός παιχνιδιού μέσω της πλατφόρμας όπου όλοι θα μπορούν να φτιάξουν μία δική τους ομάδα με πέντε παίκτες και θα κοντράρονται με αντίστοιχες ομάδες άλλων παικτών.

Ο πραγματικός ρόλος του Πικέ στην συμφωνία

Ο ρόλος του Ζεράρ Πικέ σε όλο αυτό θα είναι εκείνος του general manager της συγκεκριμένης λειτουργίας. Ουσιαστικά δηλαδή, δεν θα έχει κάποιο πραγματικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά το μόνο που ήθελε ήταν να... προμοτάρει την νέα του επαγγελματική συμφωνία αλλά και να... τρολάρει τους οπαδούς του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο.