Κουτσουρεμένο ήταν το μενού στο NBA με τις επιβλητικές νίκες να είναι εκείνες που στο τέλος ξεχώρισαν.

Σπουδαία νίκη για τους Μάβερικς κόντρα στους Νικς στο NBA

Μεγάλη εντός έδρας νίκη πήραν οι Ντάλας Μάβερικς κόντρα στους φορμαρισμένους στα τελευταία παιχνίδια Νιου Γιορκ Νικς με 128-124. Οι γηπεδούχοι μ' αυτή τους της νίκη έφτασαν τις τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια ανεβαίνοντας στη βαθμολογία της Δύσης. Από τη πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα μετά την ανταλλαγή που πραγματοποίησαν, έχοντας μέχρι πρότινος με τον Ανούομπι στο ρόστερ τους το απόλυτο στις νίκες.


MVP των Μάβερικς ο Ίρβινγκ που εκμεταλλεύτηκε την απουσία Ντόντσιτς

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα για το Ντάλας ήταν ο Καϊρί Ίρβινγκ με τον Αμερικάνο γκαρντ να πετυχαίνει 44 πόντους και να μοιράζει 10 ασίστ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς από τον αγώνα. Σπουδαίες βοήθειες επιθετικά έδωσε και ο Τιμ Χάρνταγουει Τζούνιορ με τους 32 πόντους που σημείωσε. Από τη Νέα Υόρκη ξεχώρισαν για ακόμη ένα παιχνίδι οι Τζούλιους Ραντλ και Τζέιλεν Μπράνσον με 32 και 30 πόντους αντίστοιχα. 


Μεγάλο "διπλό" στο Λος Άντζελες πήραν οι Σανς

Τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη πήραν οι Φοίνιξ Σανς στο Λος Άντζελες κόντρα στους Λέικερς με 109-127. Με τις δύο ομάδες να... βολοδέρνουν στις θέσεις των play - in από την αρχή του πρωταθλήματος στο NBA, τέτοιες νίκες έχουν διπλάσια αξία. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μπράντλεϊ Μπιλ να κάνει μακράν την καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα τους πετυχαίνοντας 37 πόντους με 8/10 τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ντέβικ Μπούκερ που... σταμάτησε στους 31. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Ντ Άντζελο Ράσελ με 19 πόντους, σ' έναν αγώνα που από την αρχή της τέταρτης περιόδου και μετά οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με ρεζέρβες


"Ποδοπάτησαν" τους Μπλέιζερς οι Θάντερ με triple double του Γκίντεϊ

"Πάρτι" έκαναν στην άμυνα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ παίρνοντας τη νίκη 139-77. Η διαφορά των 62 πόντων υπήρχε από το τέλος της τρίτης περιόδου (118-56) με τους γηπεδούχους να ρίχνουν τις στροφές στο φινάλε της αναμέτρησης. Απίστευτο triple double πέτυχε ο Τζος Γκίντεϊ, με τον Αυστραλό διεθνή γκαρντ να έχει 13 πόντους 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής με 3/3 βολές και 5/5 δίποντα. Από τους φιλοξενούμενους 14 πόντους πέτυχε ο Αφέρνι Σίμονς στην... πανωλεθρία της ομάδας του.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας στο NBA:

Καβαλίερς - Νετς 111-102
Μπακς - Σέλτικς 135-102
Θάντερ - Μπλέιζερς 139-77
Μάβερικς - Νικς 128-124
Λέικερς - Σανς 109-127