Ο Τζέιντον Σάντσο, που την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, επέστρεψε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έως και τον Ιούνιο του 2024, δεν είναι να χαμογελάει. Στην Αγγλία είναι μεγαλύτερο μυστήριο από το τέρας του Λοχ Νες, κυρίως διότι το τελευταίο, πλάσμα της μυθολογίας, βρίσκεται στη... Σκωτία. Ο Σάντσο έπαιζε, στα 17, στο σπουδαστήριο της Ντόρτμουντ και το 2021, όταν πια θα μπορούσε να πιει αλκοόλ και στο Τέξας, επέστρεψε στην πατρίδα του, παίζοντας για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Το "παίζοντας" δεν πρέπει να το πάρει κάποιος τοις μετρητοίς για τον 23χρονο επιθετικό μέσο, που στη "Γηραιά Αλβιώνα" θεωρήθηκε μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες, αλλά εν τέλει δεν έχει ανταποκριθεί, στο σημείο που πολλοί σχολιαστές των δικτύων στη Βρετανία αναρωτιούνται για το λόγο που είχε μόνο 82 συμμετοχές σε τρία χρόνια με τη Γιουνάιτεντ (12 γκολ), ενώ φέτος έφυγε έχοντας παίξει μόνο σε τρία παιχνίδια της Premier League. 



Αυτό το χαμόγελο, εν τέλει, ενώ κάθεται δίπλα στον αθλητικό διευθυντή της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ, δείχνει ότι στη Βεστφαλία αισθάνεται ασφαλής. Η Μπορούσια δεν έβαλε οψιόν αγοράς στον Σάντσο, ενώ, πλην μέρους του συμβολαίου του που θα καλύψει, θα πληρώσει στη Γιουνάιτεντ τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για το δανεισμό του. Ο Σάντσο έπαιξε 137 φορές στην ομάδα Ανδρών της Ντόρτμουντ και είχε 50 γκολ με 64 ασίστ για γαρνιτούρα. Κατέκτησε το Super Cup Γερμανίας το 2019 και το DFB Pokal, δηλαδή το Κύπελλο Γερμανίας, παρέα με το συμπατριώτη του, Τζουντ Μπέλιγχαμ, τη μία χρονιά που ήταν συμπαίκτες, το 2021.