Για ένα φαινομενικά... στριφνό τύπο όπως ο Μαουρίτσιο Σάρι, έχει τη χάρη του να ρίξει μια... ξεγυριστή στο σβέρκο του Ζοσέ Μουρίνιο, ό,τι, δηλαδή, έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο "Ολίμπικο", όπου η Λάτσιο νίκησε 1-0 τη Ρόμα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia. Ο Σάρι έχει τέσσερις νίκες στα πρώτα έξι ματς απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, κάτι που τελευταίος, στον πάγκο της Λάτσιο, κατάφερε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον από το 1997 έως το 1999.

Έλληνας ποδοσφαιριστής, μάλιστα, δεν υπήρξε μόνο αυτόπτης και αυτήκοος στη φρενίτιδα που επικράτησε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά ήταν ευεργετικός για τους "γαλάζιους": ο Χρήστος Μανδάς υπερασπίστηκε την εστία της Λάτσιο και το μηδαμινό παθητικό ανέδειξε το ποιόν του ανδρός. Επί της ουσίας, απέκρουσε διπλή προσπάθεια των Μπελότι και Πελεγκρίνι στο 87', ως εκ τούτου η υπεράσπιση είχε ανάγλυφο και το ηρωικό στοιχείο. 

Το γκολ για τους "λατσιάλι" πέτυχε ο Ματία Ζακάνι με εκτέλεση πέναλτι στο 51'. Η ποινή, που την χρέωσε στη Ρόμα ο... VAR, μετά την ανατροπή του

Το παιχνίδι, φυσικά, είχε ξύλο και των Ρωμαίων γονέων, μια και τρεις αποβλήθηκαν: ο Πέδρο στο 90+6' για τη Λάτσιο με δεύτερη κίτρινη, οι Σαρντάρ Αζμούν και Τζιανλούκα Μαντσίνι στο 90+10' και 90+11' αντιστοίχως για τους "τζιαλορόσι", οι οποίοι θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα χρονιά είτε μέσω της κατάταξης στο πρωτάθλημα είτε από το Europa League. 

Η Λάτσιο θα παίξει είτε με τη Γιουβέντους είτε με τη Φροζινόνε, οι οποίες διαξιφίζουν την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 22:00, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Φιορεντίνα θα υποδεχθεί την Αταλάντα. 

Με ήρωα τον Κοπμάινερς 


Ο Ολλανδός Κοπμάινερς έχει το πιο... βελγικό όνομα όλων των εποχών (Τεν) και είναι εκείνος στον οποίο η Αταλάντα χρωστά μια σπουδαία νίκη, δηλαδή το εκτός έδρας 2-1 επί της Μίλαν στο "Σαν Σίρο", στον προημιτελικό του Coppa Italia. Οι "μπεργκαμάσκι" προκρίθηκαν, με τον 25χρονο αμυντικό μέσο να σκοράρει δύο φορές, μία με γκολ-μαχαιριά στο 45+2', με το οποίο ισοφάρισε το τέρμα του Ράφα Λεάο μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, και μία στο 59'. 

Ο Κοπμάινερς σκόραρε από το πέναλτι, ύστερα από ποινή που καταλογίστηκε στον Άλεξ Χιμένεθ, για ανατροπή στον Αλεκσέι Μιραντσούκ. Η Μίλαν τελείωσε το ματς με 10, αφού ο Αντόνιο Μιράντε δέχθηκε απευθείας κόκκινη στο 90+6', ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 38' τον πρώτο προπονητή τους, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, επίσης με αποβολή.