Οι ηλικίες των παικτών που έρχονται από την Αφρική στην Ευρώπη είναι ένα... μυστήριο που μάλλον δεν μπορεί να λύσει ούτε ο Δημήτρης Λαΐνης στο «Έτερος Εγώ».

Σάλος με την ηλικία του Κανγκά του Ερυθρού Αστέρα

Αυτή τη φορά ντόρο έκανε η υποθεση του Γκελόρ Κανγκά, του διεθνούς ποδοσφαιριστή από το Κονγκό που αγωνίζεται στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Συγκεκριμένα η CAF (Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου) ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή να αποδείξει την ηλικία του πριν ξεκινήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τον ίδιο τον παίκτη να ισχυρίζεται ότι είναι 33 ετών.


Ο Κανγκά γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον... θάνατο της μητέρας του

Όλο αυτό προκλήθηκε διότι η CAF ζήτησε από τον Κανγκά να διευκρινίσει τα έγγραφα που αναφέρονται στον θάνατο της μητέρας του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως αναφέρεται ότι η μητέρα του πέθανε το 1986 κι εκείνος γεννήθηκε το... 1990, τέσσερα χρόνια αργότερα(!), δηλαδή σύμφωνα με όσα είναι γραμμένα στο διαβατήριο του ποδοσφαιριστή. 



Ο διεθνής ποδοσφαιριστής βρίσκεται από το 2020 και μετά στον Ερυθρό Αστέρα, αγωνιζόμενος μάλιστα και σε τρία παιχνίδια του φετινού Champions League, έχοντας και μία ασίστ.