Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, στις 21:15, για την 20ή αγωνιστική της Euroleague και η απώλεια του Λούκα Βιλντόζα, που την ίδια ημέρα πρόκειται να κάνει χειρουργική επέμβαση για τη ρήξη έξω μηνίσκου, την οποία υπέστη στο παιχνίδι με το Περιστέρι (90-75) για την Basket League, θα είναι δυσάρεστη. Τουλάχιστον, όμως, ο Εργκίν Αταμάν δεν θα δει... ορφανή τη θέση στους πόιντ γκαρντ, αφού ύστερα από απουσία σε δύο παιχνίδια, με τη Βαλένθια εκτός έδρας και το Περιστέρι, ο Κώστας Σλούκας, που έπαθε τράβηγμα στο παιχνίδι με την Μπασκόνια, επιστρέφει στη δράση. 

Τόσο ο 33χρονος πόιντ γκαρντ όσο και ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα και θα βρίσκονται στη διάθεση του Αταμάν για το παιχνίδι απέναντι στην παλιά του ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρεις μήνες λείπει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος σύντομα αναμένεται να επιστρέψει. 

Ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής μίλησε στο περιθώριο αυτού του παιχνιδιού, σχεδόν επιβεβαίωσε ότι θα έχει τους δύο παίκτες στη διάθεσή του, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα την απουσία του Βιλντόζα και ίσως μετά τη διαβολοβδομάδα, η οποία κλείνει με το ματς της 11ης Ιανουαρίου, πάλι στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τη Μονακό, ο Παναθηναϊκός "κοιτάξει" την αγορά για να πάρει παίκτη.

Euroleague: Με απουσίες η Εφές 


Από τη μεριά της, η Αναντολού Εφές θα παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό χωρίς τον Γουΐλ Κλάιμπερν, ο οποίος είχε χάσει και την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, το 71-68 της 5ης Δεκεμβρίου, το πρώτο από τα διαδοχικά ματς που απουσιάζει έως και τώρα, ενώ θα παραταχθεί και χωρίς τον Ταϊρίκ Τζόουνς, τον πάουερ φόργουορντ που χτύπησε στο έπος της Μαδρίτης, όταν η Αναντολού ηττήθηκε από τη Ρεάλ ύστερα από τέσσερις παρατάσεις. 

Η Εφές είναι στο 7-12, αλλά χάρισε στους μπασκετόφιλους το παιχνίδι του αιώνα στη Euroleague. Ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος στην κατάταξη, με 11-8.