Στην Ευρώπη, Serie A και Copa del Rey, πλην του FA Cup στο οποίο ξεχώρισε η νίκη της Λίβερπουλ στο "Emirates" επί της Άρσεναλ, περιείχε το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα.

Την ώρα που ο κατήφορος για τη Νάπολι είναι ασταμάτητος, όπως αποδεικνύεται και με την ήττα 3-0 στο Τορίνο από την ομώνυμη ομάδα, η Γιουβέντους πέρασε δύσκολα από το Σαλέρνο, με το γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς στις καθυστερήσεις, και διατήρησε τη διαφορά της με την Ίντερ στους δύο βαθμούς ύστερα από 19 παιχνίδια στη Serie A. Οι "νερατζούρι" προηγούνται στη βαθμολογία, ενώ η τρίτη Μίλαν, που νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Έμπολι, ακολούθει έχοντας 9 βαθμούς διαφορά από τους συντοπίτες της και επτά από τη "μεγάλη κυρία". 

Τα αποτελέσματα της Serie A (19η αγωνιστική): Ίντερ-Βερόνα 2-1, Σαλερνιτάνα-Γιουβέντους 1-2, Έμπολι-Μίλαν 0-3, Σασουόλο-Φιορεντίνα 1-0, Μπολόνια-Τζένοα 1-1, Ρόμα-Αταλάντα 1-1, Ουντινέζε-Λάτσιο 1-2, Τορίνο-Νάπολι 3-0, Φροζινόνε-Μόντσα 2-3, Λέτσε-Κάλιαρι 1-1. 

























Copa del Rey: Πέρασαν οι μεγάλοι


Σε ό,τι αφορά το Copa del Rey και τη φάση των "32", η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 την Μπαρμπάστρο, οι οπαδοί της οποίας πανηγύρισαν τα δύο πρώτα τέρματα στην Ιστορία τους εις βάρος των "μπλαουγκράνα" και προκρίθηκε.








Η μόνη ομάδα από τη Liga που αποκλείστηκε την Κυριακή, ήταν η Πάλμας, που στο νησιωτικό ντέρμπι έχασε 2-0 εκτός έδρας από την Τενερίφη. Στη Σαλαμάνκα, το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τη Βιγιαρεάλ διακόπηκε στο 87' (σκορ 1-1), λόγω μπλακ άουτ στο γήπεδό της. 

Τα αποτελέσματα του Copa del Rey (φάση των "32"): Λούγκος-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3, Εσπανιόλ-Χετάφε 0-1, Έλτσε-Χιρόνα 0-2, Ουέσκα-Ράγιο Βαγεκάνο 0-2, Αλαβές-Μπέτις 1-0, Αραντίνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3, Μπούργος-Μαγιόρκα 0-3, Αμορεμπιέτα-Θέλτα 2-4, Καστεγιόν-Οσασούνα 0-1, Φερόλ-Σεβίλλη 1-2, Σαλαμάνκα-Βιγιαρεάλ 1-1 (διακόπηκε), Καρταχένα-Βαλένθια 1-2, Εϊμπάρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-3, Μπαρμπάστρο-Μπαρτσελόνα 2-3, Μάλαγα-Σοσιεδάδ 0-1, Τενερίφη-Λας Πάλμας 2-0.