Οι θαυμαστές του Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν στο Australian Open μιας και ο ίδιος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Εκτός Australian Open ο Ράφαελ Ναδάλ λόγω τραυματισμού

Ο Ισπανός τενίστας είχε "στοχεύσει" το συγκεκριμένο Grand Slam για να κάνει την δυναμική επάνοδο του στην ενεργό δράση. Για να μπορέσει να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να μην προέρχεται από πλήρη αρπαξία, επέλεξε να αγωνιστεί στο τουρνουά του Μπρισμπέιν όπου κι αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Τζόρνταν Τόμπσον. Ο 37χρονος αθλητής ένιωσε ενοχλήσεις στον γοφό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λάβει μέρος στο Australian Open.


Η ανακοίνωση του Ναδάλ για την απόσυρση του από το Australian Open

Ο Ισπανός που έχει κατακτήσει δύο φορές το τουρνουά (2009,2022), μέσω ανακοίνωσης του στα social media έκανε γνωστή την απόσυρση του από το Australian Open αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Γεια σε όλους, κατά τον τελευταίο μου αγώνα στο Μπρισμπέιν είχα ένα μικρό πρόβλημα σε έναν μυ που όπως ξέρετε μ' έκανε να ανησυχώ. Μόλις έφτασα στη Μελβούρνη, είχα την ευκαιρία να κάνω μαγνητική τομογραφία και έχω ένα μικρό σκίσιμο σ' ένα μυ, όχι στο ίδιο σημείο όπου είχα τον τραυματισμό και αυτό είναι θετικό νέο.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο σε αγώνες 5 σετ. Ως εκ τούτου, πετάω πίσω στην Ισπανία για να δω τον γιατρό μου, να κάνω λίγη θεραπεία και να ξεκουραστώ.

Έχω δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για αυτό το comeback και όπως ανέφερα πάντα στόχος μου είναι να είμαι στο μου καλύτερο επίπεδο σε 3 μήνες.

Στα θλιβερά νέα για μένα που δεν μπορώ να αγωνιστώ μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της Μελβούρνης, δεν είναι πολύ άσχημα νέα και παραμένουμε όλοι θετικοί με την εξέλιξη για τη σεζόν.

Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα λέμε σύντομα".