Σχεδόν 24 ώρες μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 χρόνων με την ΠΑΕ. Ο 28χρονος, με ρίζες από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχει 21 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας, ενώ έχει παίξει σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, πριν μεταβεί σε αυτές της Σπόρτινγκ, ομάδα στην οποία ανδρώθηκε. 

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Ζέλσον Μαρτίνς

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ζέλσον Μαρτίνς. Ο 28χρονος εξτρέμ γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1995 στο Πράσινο Ακρωτήρι, στην Πράια. Σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στην Πορτογαλία όπου εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα και ακολούθως σε αυτά της Σπόρτινγκ, με την οποία το 2015 έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 19 ετών. Με το κλαμπ από τη Λισαβόνα πραγματοποίησε 140 συμμετοχές, σημείωσε 27 γκολ και μοίρασε 30 ασίστ.

Gelson_Martins_Olympiakos2
Gelson_Martins_Olympiakos1


Το καλοκαίρι του 2018 αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε στη Μονακό με τη μορφή δανεισμού. Έξι μήνες μετά, το γαλλικό κλαμπ προχώρησε στην αγορά του από την ισπανική ομάδα, στην οποία είχε κάνει 12 συμμετοχές, έχοντας πετύχει ένα γκολ. Με τη Μονακό, στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος, αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, σημείωσε 16 γκολ και έδωσε 14 ασίστ.






Gelson_Martins_Olympiakos11
Gelson_Martins_Olympiakos10
Gelson_Martins_Olympiakos9
Gelson_Martins_Olympiakos8


Ο Μαρτίνς είναι 21 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, συμμετέχοντας μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στο Confederations Cup του 2017. Έχει εκπροσωπήσει και τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (U18, U19, U20, U21), ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια Champions League και 18 στο Europa League.

Gelson_Martins_Olympiakos5
Gelson_Martins_Olympiakos4


Καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό, Ζέλσον.