Αυτήν τη στιγμή, με τη βαθμολογία όπως είναι στη Serie A και τα εναπομείναντα έξι παιχνίδια, που θα συμπληρώσουν το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής, να είναι προγραμματισμένα για τις 30 Δεκεμβρίου, με… ναυαρχίδα την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Ρόμα στο Τορίνο, η Νάπολι είναι εκτός Ευρώπης.

Δεν φταίει, βέβαια, ο Βάλτερ Ματσάρι για αυτήν την κατρακύλα, η οποία μοιάζει να έχει τον ασυμμάζευτο και κορυφώθηκε με τη συντριβή από τη Φροζινόνε εντός έδρας, 4-0, στο Coppa Italia, ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να μαζέψει τα υποτιθέμενα συντρίμμια μίας ομάδας που μετά την υπέροχη περασμένη σεζόν, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο, δεν κατάφερε, ηγούμενη από τον Ισπανό Ρούντι Γκαρσία, να συνεχίσει ή έστω να θυμίζει σε κάτι την περυσινή ομάδα, αν και κράτησε το βασικό κορμό της -ο Ντε Λαουρέντις φυσικά δεν αφήνει εύκολα παίκτες να φύγουν- και τους Κβαρατσκέλια και Οσίμεν (ο οποίος, πάντως, δεν έπαιξε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, αφού ταξίδεψε στην Αφρική προκειμένου να ενισχύσει τη Νιγηρία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου σε πέντε χώρες της “μαύρης ηπείρου”).

Στο 0-0 με τη Μόντσα, για την οποία ο Γιώργος Κυριακόπουλος δεν αγωνίστηκε, στο “Diego Maradona”, οι φιλοξενούμενοι πρέπει να αισθάνονται άτυχοι, μια και στο 68’ ο Μερέτ απέκρουσε πέναλτι του Πεσίνα και έτσι η ζημιά για τη Νάπολι δεν διογκώθηκε. Πάντως, η ένταση στα τελευταία λεπτά έφερε κίτρινες κάρτες και την αποβολή του Ματσάρι.

Άφησε βαθμούς στη Γένοβα η Ίντερ

Η Γιουβέντους, πάντως, αναγνωρίζει την ευκαιρία που της παρουσιάζεται σε περίπτωση νίκης επί της Ρόμα στο παιχνίδι που θα ολοκληρώσει τη 18η αγωνιστική, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 21:45. Μετά το 1-1 της Ίντερ στη Γένοβα, με την Τζένοα να παίρνει το βαθμό που της επέτρεψε να φτάσει τους 20, μπορεί να φτάσει στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τους “νερατζούρι”, οι οποίοι έχουν 45, ενώ το συγκρότημα του Μάξι Αλέγκρι έχει φτάσει τους 40.

Η Ίντερ προηγήθηκε στο 43’ με τον Αρναούτοβιτς να σκοράρει σε κενή εστία, ύστερα από επίθεση στο τρανζίσιον, όμως ισοφαρίστηκε πριν βγει το ημίχρονο, στο έβδομο (!) λεπτό των καθυστερήσεων, αφού το ματς διακόπηκε για ανάλογη ώρα εξαιτίας καπνογόνων στο “Λουίτζι Φεράρις”, με τον Ντραγκουσίν. Αυτοί οι δύο βαθμοί που άφησε η άνευ Λαουτάρο Μαρτίνες Ίντερ μπορεί να είναι κρίσιμοι στην οικονομία του πρωταθλήματος. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι πέρασε στο παιχνίδι και τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.  

Μόνη τέταρτη η Φιορεντίνα

Αυτήν τη στιγμή είναι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, κάτω από τη Ρόμα με την οποία ισοβαθμεί. Η Φιορεντίνα, η οποία νίκησε 1-0 την Τόρινο με γκολ του Λούκα Ρανιέρι στο 83’, άνοιξε τη διαφορά της από τους “παρτενοπέι” και τους “τζιαλορόσι” στους πέντε βαθμούς και υποστηρίζει, αν και δεν είναι των… γούστων της, τη Γιουβέντους το Σάββατο. Επίσης, θα βλέπει και με… μισό μάτι το ματς του Φρίουλι, καθώς η Μπολόνια, την οποία φιλοξενεί η Ουντινέζε, έχει 31 βαθμούς, και σε περίπτωση απώλειας οι “βιόλα” θα μείνουν μόνοι τέταρτοι και θα την έχουν από κάτω τους. Η Τορίνο είναι στους 24 βαθμούς, ενώ η ωφελημένη Μόντσα βρίσκεται από κάτω της, με 22.

Η Λάτσιο, από τη μεριά της, έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή, σε ένα τρίλεπτο, στο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Φροζινόνε (3-1), και με τα γκολ των Καστεγιάνος στο 70’ και Ίσακσον στο 72’ γύρισε από το 0-1, που είχε διαμορφωθεί με το πέναλτι του Σούλε στο 58’. Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Πατρίκ στο 84’.

Τα αποτελέσματα (18η αγωνιστική): Τζένοα-Ίντερ 1-1 ( 45+7’ Ντραγκούσιν-43’ Σιμεόνοβιτς), Φιορεντίνα-Τορίνο 1-0 (83’ Ρανιέρι), Νάπολι-Μόντσα 0-0, Λάτσιο-Φροζινόνε 3-1 (70’ Καστεγιάνος, 72’ Ίσακσον, 84’ Πατρίκ-58’ πεν. Σούλε). Το πρόγραμμα (18η αγωνιστική-Σάββατο 30 Δεκεμβρίου): 13:30 Αταλάντα-Λέτσε, 16:00 Κάλιαρι-Έμπολι, Ουντινέζε-Μπολόνια, 19:00 Μίλαν-Σασουόλο, Βερόνα-Σαλερνιτάνα, 21:45 Γιουβέντους-Ρόμα.