Ακόμη και ένα ανθρώπινο γιορτινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα μπορεί να προκαλέσει στις μέρες μας… εμφύλιο σπαραγμό στα social media. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ το βίωσε πέρσι όταν ανέβασε μια υπέροχη οικογενειακό φωτογραφία με τη σύζυγό και τα παιδιά του μπροστά σε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και το φετινό του μήνυμα μάλλον δεν έγινε δεκτό με… αγάπη από τους Μουσουλμάνους ακολούθους του.

Ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και συμπεριέλαβε μια λεζάντα στην οποία μεταξύ άλλων μιλάει για τη σύγκρουση που αφορά το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προτού στείλει τις ευχές του σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα από το Λίβερπουλ που... τρέλανε τους Μουσουλμάνους ακολούθους του Σαλάχ

Οι Μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, αλλά ορισμένοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της χριστιανικής γιορτής. Ο Σαλάχ δέχτηκε σωρεία… πυρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ντροπή για τον μουσουλμανικό κόσμο», τον αποκαλούν κάποιοι ενώ άλλοι του ζητούν να… συνετιστεί: «Αυτό είναι τόσο άξεστο Σαλάχ, είσαι μουσουλμάνος όχι χριστιανός. Τα Χριστούγεννα μας είναι τον Απρίλιο, ντροπή σου αδερφέ».

Ποιο ήταν το μήνυμα που έγραψε ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ; «Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι οικογένειες μαζεύονται και γιορτάζουν. Με τον βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, ειδικά με τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα, φέτος φτάνουμε στα Χριστούγεννα με πολύ βαριά καρδιά και μοιραζόμαστε τον πόνο αυτών των οικογενειών που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Σας παρακαλούμε να μην τους ξεχάσετε και να μην συνηθίσετε τον πόνο τους. Καλά Χριστούγεννα».