Ήταν ίσως το πρώτο παιχνίδι της τη φετινή σεζόν με μεγάλο «πρέπει»! Κακά τα ψέμματα σε αυτή την Premier League αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην έδρα σου πρέπει να την κερδίσεις. Η Άστον Βίλα απέδειξε το βράδυ της Παρασκευής ότι χρειάζεται ακόμα... κάτι παραπάνω για να κοιτάξει το... ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. 

Οι «Λεπίδες» έφτασαν ακόμη και στο να προηγηθούν μέσα στο Βίλα Παρκ χάρη σε γκολ του Άρκερ στο 87' όμως στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζανιόλο ισοφάρισε για τους «Χωριάτες» δείχνοντας ότι το μέταλλό τους είναι μεν ξεχωριστό αλλά όχι τέτοιο που να τους χαρίσει τη νίκη. 

Ψάχνοντας μια εξήγηση για αυτό το στραβοπάτημα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Πάου Τόρες και η αντικατάστασή του από τον... σκουριασμένο Λενγκλέ έπαιξε έναν ρόλο. Όμως το πραγματικό πρόβλημα ήταν η διάσπαση της πολυπρόσωπης άμυνας της Σέφιλντ η οποία επέτρεψε μόλις 4 σουτ στο στόχο και 11 συνολικά από πλευράς Βίλα.

Την Boxing Day η ομάδα του Ουνάι Έμερι αγωνίζεται στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια προσπάθεια να καλύψει τους χαμένους βαθμούς από το τελευταίο της χρονικά παιχνίδι.

Με εξαίρεση τις ήττες από Νιουκάστλ και Λίβερπουλ στο ξεκίνημα της σεζόν, η Άστον Βίλα έχει χάσει βαθμούς μόνο από Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ, Γουλβς και πλέον Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μάλλον οι ομάδες από τη μέση και κάτω δεν την... διεγείρουν όπως εκείνες της κορυφής!

Πλέον οι «Χωριάτες» συγκατοικούν με την Άρσεναλ στην κορυφή με τη Λίβερπουλ να είναι έναν βαθμό πίσω τους. Λίβερπουλ και Άρσεναλ αγωνίζονται μεταξύ τους στο Άνφιλντ το απόγευμα του Σαββάτου οπότε στο τέλος της αγωνιστικής η Βίλα δεν θα είναι πρώτη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο "Μέρσεϊσαϊντ".