Η ΑΕΚ πέρσι διέπρεψε στην Ελλάδα κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο με εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήταν δουλειά του Ματίας Αλμέιδα η δημιουργία μιας ομάδας, η οποία πραγματοποιούσε πολύ καλές εμφανίσεις.

Το δύσκολο είναι να έχει μια συνέχεια όλο αυτό και η ΑΕΚ φέτος δείχνει να έχει περισσότερες αδυναμίες από ό,τι πέρσι. Σίγουρα το γεγονός πως φέτος έβαλε στο καλαντάρι της και ευρωπαϊκά ματς, είναι ένα θέμα.

Κάτι που είναι νέο για αρκετούς παίκτες της ΑΕΚ αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος δεν άλλαξε τον τρόπο που αγωνίζεται η Ένωση, τουλάχιστον σε κάποια από τα ματς που έδωσε στο Champions League και το Europa League.

Η ένταση της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά


Για όποιον έχει δει πολλά παιχνίδια ης είναι εύκολο να καταλάβει πως παίζει με φουλ ένταση στα πρώτα 25 με 30 λεπτά των αγώνων της. Αυτή η ένταση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σε όλες τις αναμετρήσεις, ειδικά από την στιγμή που το πρόγραμμα είναι βαρύ με πολλά παιχνίδια.

Έτσι βγήκαν και πολλοί τραυματισμοί παικτών, των οποίων οι απουσίες στοίχισαν σε πολλές αναμετρήσεις. Για παράδειγμα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό έλειπαν 8 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους οι Πινέδα, Αραούχο, Άμραμπατ.

Επίσης μετά το πρώτο 30λεπτο παρουσιάζεται μια απότομη κάμψη, η οποία φαίνεται καλύτερα και μετά την πρώτη ώρα αγώνα. Μάλιστα η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έχει δεχθεί πολλά γκολ μετά το 30' ενώ στο δεύτερο συνήθως ο αντίπαλος σκοράρει και μετά το 55' 60'.

Τα γκολ που δέχεται η ΑΕΚ σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία


Με την Μπράιτον δέχθηκε γκολ με πέναλτι στο 55'. Με τον Άγιαξ δέχθηκε τρίτο γκολ στο 56'. Ο Παναιτωλικός σκόραρε στο 37' και το 65'. Ο Πανσερραϊκός χθες έβαλε δύο γκολ στο 39' και το 90'+4 με τον Θυμιάνη.




Η Μαρσέιγ της έβαλε γκολ στο 25' και το 90'+3. Πλέον το παιχνίδι που έχει υϊοθετήσει ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποκρυπτογραφηθεί. Με μια ακόμα αδυναμία να είναι το γεγονός πως η ομάδα με την πίεση ψηλά, έχει κενό, αν περάσει η μπάλα στο κέντρο κι έτσι ανοίγεται χώρος προς την εστία της, όπου σε αρκετά μέτρα ίσως να υπάρχει μόνο ένας παίκτης για να ανακόψει την φάση.

Σίγουρα η Ένωση είναι μια ελκυστική ομάδα για να την παρακολουθεί κανείς, ωστόσο φέτος έχουν αρχίσει να φαίνονται και οι αδυναμίες της. Ήταν δεδομένο πως αυτό θα συνέβαινε, αλλά το ερώτημα είναι πως θα τις καλύψει ο Ματίας Αλμέιδα. Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι στην αγωνιστική του φιλοσοφία.